Cumhurbaşkanlığı piyasalara köstek

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı sorununun piyasalar açısından bir engel oluşturduğunu öne sürdü

Bigpara Haber

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı sorununun piyasalar açısından bir engel oluşturduğunu öne sürdü.



REFERANS GAZETESİ

Gazete, “Yatırımcılar cumhurbaşkanlığı sorunu çözümleninceye kadar hisse ve tahvil piyasalarına yeni yatırım yapmaya isteksiz” diye yazdı. Ekonomi gazetesi Financial Times, Vincent Boland imzalı haberinde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağını ima ederek “partisinin ezici bir seçim zaferini elde etmesinden birkaç gün sonra Türkiye’nin laik kurumları ile diğer bir potansiyel bir çatışma için zemin oluşturduğu yorumunu yaptı.

Seçmen Gül`ün yanında

Financial Times şu görüşleri dile getirdi: “Analistler, çözümlenmeyen Türkiye’nin gelecek cumhurbaşkanının kim olacağı sorunu açıklığa kavuşuncaya kadar ülkenin finansal piyasaları için bir engel oluşturması beklendiğini söylüyorlar. Yatırımcılar, anlaşmazlığın, üç ay önce olduğu gibi Türkiye’nin tüm yönetim kurumlarını içine sürüklenmeden çözümleninceye kadar hisse ve tahvil piyasalarına yeni yatırım yapmaya isteksiz.”

İngiliz gazetesi, analistlerin, AKP’nin seçimde elde ettiği büyük zaferin başlıca nedenlerinden birinin, Gül’ün cumhurbaşkanlığı iddiasına olan desteğin olduğunu söylediklerini belirtti. Askerin 27 Nisan bildirisini anımsatan gazete, seçim sonuçlarının, Gül konusunda seçmenlerin askerlerden çok AKP’nin yanında yer aldıklarını gösterdiğini kaydetti.

Diğer Genel Haberleri