Cumhurbaşkanı Gül KKTC`ye gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberinde bir heyetle 18 Eylül Salı günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne gidecek

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, beraberinde bir heyetle 18 Eylül Salı günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ne gidecek. Gül, böylece Cumhurbaşkanı olarak ilk resmi yurtdışı ziyaretini KKTC`ye yapmış olacak.

CNNTURK

KKTC Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’nun açıklamasında, Gül`ün ziyareti sırasında, Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili olarak başta KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile olmak üzere, çeşitli görüşmeler yapacağı kaydedildi.
 
KKTC`ye saat 15.00`te varması beklenen Gül, ilk olarak, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesi önderi Dr. Fazıl Küçük`ün Anıttepe`deki mezarını ziyaret edecek.
 
Gül, daha sonra Cumhurbaşkanlığına giderek Cumhurbaşkanı Talat`la görüşecek. Bu görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı’na gidecek olan KKTC hükümet üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.
 
Cumhurbaşkanı Talat, akşam da, Gül`ün onuruna Cumhurbaşkanlığı’nda akşam
yemeği verecek.
 
Cumhurbaşkanı Gül, çarşamba günü de önce Boğaz Şehitliği`ni, ardından da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanlığı’nı ziyaret edecek.
 
KKTC`nin 1’inci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ı da ziyaret edecek olan Gül,
daha sonra Cumhuriyet Meclisi`ne gidecek.
 
Cumhurbaşkanı Gül, burada meclisteki siyasi parti yetkilileriyle bir araya gelecek ve Meclis Genel Kuruluna hitap edecek. Gül`ün meclis ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Talat`ın da mecliste olması bekleniyor.
 
Gül, meclisteki temaslarını tamamlamasının ardından KKTC`den ayrılacak.

Diğer Genel Haberleri