Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kurundaki dalgalanmayla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan dövizde yaşanan dalgalanmaya değinerek değinerek, "Son döviz operasyonu ters tepti... Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar" dedi.

Bigpara Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek sürpriz bir programda gençlerle buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizi aşağı düşürdükçe enflasyon aşağı düşecektir. Olay enflasyonda; aslında patates, domates değil. Asıl mesele faizdir. Ben de bir ekonomistim" dedi.

Piyasadaki spekülatörlerin "terbiye edilmesi"nin şart olduğunu söyleyen Erdoğan, "Malum gidip bir yıl önceden benim üreticimin bütün varlığını satın alanlar var. Gelip kendi vitrinlerinde fahiş fiyatlarla satıyorlar. 31 Mart akşamına kadar bu iş yoluna girdi girdi, girmezse tanzim satış noktasında adımımızı atacağız dedik. Kimlerle yapacağız? Esnaf sanatkarlar birliği var. Oturacağız, konuşacağız. Onların da hitap ettiği küçük marketler var. Bu küçük marketlerle de bu adımı atarız" diye konuştu.

Zincir marketlerin de yardımcı olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Fahiş fiyatlarla milleti sömürmeyelim, pazarlarda yeni çıkaracağımız hal yasasıyla da pazarlarda farklı bir adımı inşallah atmış olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Dövizdeki hareketin Batı'nın, başta ABD'nin Türkiye'yi sıkıştırma operasyonları olduğunu ve ters teptiğini söyleyen Erdoğan, "Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma noktasında sıkıntıya düştüler. İş ters döndü. Bunu yapamayınca da şu anda Türk Lirası prim yaparken, dolar düşmeye yöneldi. Dün akşam itibarıyla 5.3-5.4 civarlarına kadar düşmüş vaziyette" diye konuştu.

"Biz bu defa kendimize güveniyoruz. Ekonomide iyi konumdayız" diyen Erdoğan, "Şu anda uluslararası bu oyunu oynayan bankalar, işte onlar seçim zamanları rapor açıklamayacağız demeye başladı. E açıkla, açıklasan ne yazar? Biz kendimize güveniyoruz, inanıyoruz. Bundan önce yaptığınız tutmadı, yine tutmayacak" ifadelerini kullandı.

Diğer Ekonomi Haberleri