Çukurova`dan erken ödeme

Çukurova, Turkcell hisselerinin 76 milyon adetlik bölümünü hızlı talep toplama yöntemiyle satarak YKB`nin borçlarının bir kısmını erken ödeyecek

Bigpara Haber

Çukurova Holding sahip olduğu Turkcell hisselerinin 76 milyon adetlik bölümünü hızlı talep toplama yöntemiyle satarak Yapı Kredi Bankası`na borçlarının bir kısmını erken ödeyecek.

RADİKAL

Holding dün Yapı Kredi ile 480 milyon dolarlık erken ödemeyi kapsayan Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi imzaladığını açıkladı. Açıklamada erken ödeme sonrası bugünkü 737 milyon 858 bin 6 dolar tutarındaki anapara borcunun 257 milyon 858 bin dolara düşeceği belirtildi. Kalan borç, faiziyle birlikte 30 Eylül 2015`e kadar taksitler halinde ödenecek ve borç ödendikçe varlıklar üzerindeki rehinler kaldırılacak.

Çukurova`nın ödemeyi, yurtdışında yapacağı hisse satışından sağlayacağı gelirle finanse edeceği öğrenildi. Holding 76 milyon Turkcell hissesini bugünkü kapanış fiyatından satarsa kasasına 661.2 milyon YTL (yaklaşık 512.5 milyon dolar) koyacak ve bu paranın 480 milyon dolarını erken ödemede kullanacak.

Diğer Genel Haberleri