Cottarelli Yarın Türkiye`de

Bigpara Haber


-IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli Yarın Türkiye`ye Geliyor

ANKARA (A.A) - 26.10.2000- Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli, stand-by düzenlemesi çerçevesinde bu yılki 3. gözden geçirme için yarın Türkiye`ye geliyor. Daha önce Cottarelli`nin hafta sonu geleceği belirtilmişti. Cottarelli`den önce Türkiye`ye gelen IMF uzmanları ise dün başladıkları temaslarını bugün de sürdürdü.

Devlet Bakanı Recep Önal`ın makamında biraraya gelen ekonomi bürokratları da, Cottarelli ile yapılacak görüşmelere dönük hazırlık yapıyor. Bu arada Cottarelli`nin gelişinin, Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp ile Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel`in de yer aldığı bazı ekonomi bürokratlarının, Montreal`de yapılan G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı nedeniyle Türkiye`de olmamaları nedeniyle geciktiği belirtilmişti. IMF heyeti Türkiye`de, stand-by düzenlemesi kapsamında 30 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında İstanbul ve Ankara`da yapılan3. gözden geçirmeye yönelik görüşmeler bulunmuşlardı. Ancak ek niyet mektubu düzenlenmemişti.

Cottarelli başkanlığındaki heyetin, ağırlıklı olarak 2001 yılı bütçesi üzerinde durması bekleniyor. Türkiye`de yaklaşık iki hafta kalması beklenen heyet ile Türk ekonomi bürokratları arasında yapılan görüşmeler sonucunda hazırlanacak ek niyet mektubunun, Aralık ayında IMF Yönetim Kurulu`nda görüşülmesi öngörülüyor.

Diğer Ekonomi Haberleri