Citibank: Bitcoin bankalar için yeni bir fırsat

Citi Research hazırladığı raporda, bitcoinlerin bankalar için tehdit değil fırsat olduğunu belirtti.

Bigpara Haber

Citi Research’ün yayınladığı yeni araştırma, bitcoin ve diğer dijital paraların bankalar, kredi kartları veya geleneksel ödeme hizmetleri için yıkıcı bir engel olarak değil; mevcut finansal hizmetlerin bir tamamlayıcısı olarak görülmesi gerektiğini savundu.

Cointurk.com'un haberine göre; geçen hafta yayınlanan 56 sayfalık raporda bitcoin ve dijital paraların yeni pazarlar oluşturma ve yeni müşterilere ulaşma işlevi öne çıkarılıyor ve merkezi ödeme sistemlerinin günümüz finansına yettiği belirtildi.

Raporda şu ifadelere yer veriliyor:

Haberin Devamı

“Bitcoin gibi açık bir ağın temelindeki teknoloji bitcoin’i diğer teknolojilerle birleştirme fırsatı sunuyor; bu da nesnelerin internetini (IoT) destekleyen uygulamalar başta olmak üzere tam bir inovasyon fırsatı sunuyor.”

Bitcoin vb. merkezsiz ağların ödeme altyapısı yetersiz olan ülkelerde faydalı kullanılabileceğini belirten rapor, bitcoin’i basılı paralara çevirme işlemlerinde alınan yüksek masraflar ve mevcut piyasalardaki düşük likiditeyi bitcoin’in aşması gereken sorunlar olarak gösteriyor.

Bitcoin’in değişmez ve para sızdırmaya kapalı oluşunu genel para hareketi açısından bir avantaj olarak görmeyen raporda genel olarak bitcoinin avantajları ile dezavantajları, önemli startuplar ve ethereum başta olmak üzere diğer kripto paralara değiniliyor.

Diğer Gündem Haberleri