Çinkur`a Yine Alıcı Çıkmadı

Bigpara Haber
Alacaklı olan Türkİsviçre Şirketi Glencore`nin ardından, İş Bankası`nın da isteği üzerine üçüncü kez satışa çıkarılan Çinko Kurşun Metal Sanayi A.Ş.`ye (ÇİNKUR) yine alıcı çıkmadı.


Çinkur`un, İncesu İcra İflas Müdürlüğü`ndeki satışında, ipotekli alacaklılardan İş Bankası`nın temsilcileri hazır bulundu. İncesu İcra İflas Müdürü Sefer Şungur, KayseriAdana karayolu üzerinde 1 milyon 655 bin 724 metrekare genişliğindeki arsada kurulu yaklaşık 16 trilyon lira keşif bedelli fabrika ve diğer tesislerin satışı ile ilgili tutanağını okudu. Tutanağın okunmasının ardından, fabrika satışa çıkmıştır, alıcı var mı?`` diye anons yapıldı. Ancak, üçüncü satışata da fabrikaya alıcı çıkmadı. Çinkur`un satışı, 2 Kasım Perşembe gününe ertelendi.


Çinkur`dan, ipotekli alacaklılardan İş Bankası`nın 5 trilyon lira, Kentbank`ın 2 trilyon lira, İktisat Leasing`in 1.7 trilyon lira, Glencore Şirketi`nin 1.5 trilyon lira, Toprakbank`ın 1 trilyon lira, Sümerbank ve İnterbank`ın 500`er milyar lira, Dedeman A.Ş.`nin 70 bin dolar alacağı bulunuyor. 1 Haziran 1996 tarihinde Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 14 milyon dolara İranlı işadamlarına satılan Çinkur`da, ödenmeyen borçlar ve elektriğinin kesilmesi nedeniyle 26 Kasım 1999 tarihinde üretim durmuş, 379 işçi de işsiz kalmıştı. Çinkur, alacaklı Glencore Şirketi`nin isteği üzerine 22 Eylül ve 2 Ekim tarihlerinde 2 kez satışa çıkarılmış, ancak her iki satışta da alıcı çıkmamıştı. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Piyasa Haberleri