Çin'in inanılmaz askeri harcamaları

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Çin'in geçen yıl askeri harcamalarının 145 milyar doları aştığını söyledi

Bigpara Haber



ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Çin'in geçen yıl askeri harcamalarının 145 milyar doları aştığını söyledi. Harcamalar, insansız uçaklar, savaş gemileri, avcı jetler, füze, siber silahlar ve moderniazsyon harcamalarını kapsıyor.


Reuters'da yer alan haberde Çin'in resmi rakamlarına göre ise yaptığı harcama 119,5 milyar dolar idi. Çin Savunma Bakanlığı, internet sitesinde yaptığı açıklamada Pentagon'un raporunu yalanladı. Her yıl ABD sunduğu raporunda Çin hakkında komik iddialarda bulunuyor ve Çin'in askeri tehlikesini abartarak sunuyor.

Pentagon'un raporunda Çin'in Pasifik'te ve ülkenin doğusunda olası tehditlere karşı daha dikkatli davrandığının altı çizilirken, bugüne kadar yapılan en büyük tatbikatları da gerçekleştirdiği belirtildi.

Çin'in insansız uçaklarda yaptığı atılımların da yer aldığı raporda, Çin'in akıttığı sınırsız kaynakla drone teknolojisinde ABD'yi yakalayabileceği de söylendi.

Dünyada askeri harcamalarda yıllık 650 milyar dolarla ABD ilk sırada geliyor. Çin 160 milyar dolar harcarken, Rusya'nın da harcamaları 100 milyar doları aşıyor.

Diğer Piyasa Haberleri