"Çin sert inişe yöneldi"

Soros, Çin ekonomisinin sert inişe yöneldiğini ve küresel deflasyona katkıda bulunacağını kaydetti.

Bigpara Haber

 

Milyarder yatırımcı George Soros, Çin ekonomisinin sert inişe yöneldiğini ve bu inişin küresel deflasyonist baskıları daha da kötüleştireceğini, hisse senetlerini aşağı çekip, ABD Hazine tahvillerine destek olacağını söyledi.

Davos'ta Bloomberg television'a konuşan Soros, "Sert iniş pratik olarak kaçınılmaz," dedi ve "Ben bunu beklemiyorum, bunu gözlemliyorum. Çin bunu yönetebilir. 3 trilyon dolarlık rezervi ile birlikte, kaynakları var ve politikalarında daha geniş toleransı var" şeklinde konuştu.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

Soros, hisse senetlerinde alım yapmak için erken olduğunu ve bu yıl yaklaşık yüzde 8.5 düşüş gösteren Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nde "short" gittiğini söyledi. Soros, ayrıca ABD Hazine tahvillerinde "long" gittiğini sözlerine ekledi.

Soros, Fed'in 10 yıl sonra Aralık ayında ilk kez faiz artırımına gitmesinin ardından faizi tekrar artırması durumunda buna şaşıracağını,zira merkez bankacıların bunun yerine borçlanma maliyetlerini düşürebileceğini belirtti. 

Soros, ayrıca, Çin'in aşırı borçlanmasından kaynaklanan yavaşlamanın, sorunları dünyanın diğer kısmına bulaştırdığını söyledi, Soros, Çin ve bunun yanında düşen petrol ve ham madde fiyatlarının deflasyonun temel sebepleri oldu.

Diğer Ekonomi Haberleri