Çin hisse senetleri iki ayın zirvesinde !

Çin hisse senetleri iki ayın zirve seviyesine yükseldi.

Bigpara Haber

Asya borsaları bugün yatay bir seyir izlerken, Çin ekonomisinin ilerleme göstermeye devam ettiği beklentileriyle yerel fonların daha aktif hale gelmesi üzerine Çin hisse senetleri iki ayın zirve seviyesine yükseldi.

Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Perşembe günü gördüğü 19 ayın en yüksek seviyesinin hemen altında kaldı. MSCI Asya Pasifik endeksi, Donald Trump'ın Kasım ayında sürpriz bir şekilde ABD'de seçimleri kazanmasının ardından başlayan satış dalgasının en dip noktasının görüldüğü 23 Aralık'tan bu yana yüzde 11 yükseliş gerçekleştirdi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

ABD'de dün Başkan'ın Günü dolayısıyla piyasalar tatil olduğu için Asya borsalarında bugün ivme kazandıracak küresel göstergeler sınırlı kaldı.

Çin'de CSI300 endeksi emeklilik fonlarının ülkenin hisse piyasalarına para girişinde bulunacağına dair haberler üzerine altı ayın en iyi işlem gününü gerçekleştirdi.

Global yatırımcılar arasında son dönemlerde siyasi belirsizliğe dair endişeler Brexit'in ardından Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle yeniden ortaya çıkıyor.

Diğer Borsa Haberleri