'Çin hala FED’den daha önemli'

Woo, “Finans piyasalarında Çin hala Fed’den daha önemli” dedi.

Bigpara Haber

Bank of America’nın küresel faiz ve para birimleri araştırma müdürü David Woo, Çin’in yuanı devalüe etmesinden bu yana hisse senetlerindeki satış dalgası ve tahvil faizlerindeki görece cansız düşüşün, hisse ve sabit getiri piyasalarını neyin yönlendirdiği ile ilgili tezini doğruladığını belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

bloomberght'nin haberine göre; Woo, “Gelişmelerden sonra S&P 500’ün yüzde 5 ila 6 arasında aşağıda olacağını ve Fed’in faiz artırım beklentilerinin Mart 2016’ya kadar öteleneceğini bilseydik, 10 yıl vadeli ABD tahvil faizinin 20 baz puandan az bir düşüş göstereceğini ve hala yüzde 2’den yüksek olacağını tahmin etmemize imkan yoktu” dedi.

Woo, bu dinamiklerin Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) yerel para birimi desteklemek için ABD tahvil satışı yapması nosyonu ile uyumlu olduğunu savundu ve bunun tahvil faizlerinde yukarı yönlü baskı yaptığını belirtti. Çin’in hem risk piyasaları ve hem de dünyanın tercih edilen güvenli limanını etkileme gücü finans piyasalarındaki mevcut üstünlüğün kanıtı olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Woo, “Geniş anlamda piyasa söz konusu olduğunda Çin hala Fed’den daha önemli” dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri