Çin düğmeye ekimde basacak

Çin Başkanı Xi Jinping, hisse senedi piyasasındaki çalkantının ardından yeni ekonomik planını şekillendiriyor

Bigpara Haber

Borç yüklü yerel yönetimlere kurtarma girişimleri yapılması ve hisse senedi piyasasındaki düşüşün ardından Çin liderleri, Ekim’deki toplantıda ekonomik reform cephesini canlandırma fırsatı yakalayacak.

Komünist Parti’nin 3 ay içinde 5. Genel Kurulu öncesinde Başkan Xi Jinping il parti başkanları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin merkezinde ülkenin 5 yıllık planı olduğunu bildirildi. Ancak asıl güçlük ekonomik üzerindeki devlet kontrolünün nasıl hafifletileceği konusunda yaşanacak.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

2013 verilen taahhüde göre piyasalara karar verici bir rol yüklenecekti Ancak bazı yatırımcılar bu taahhüdü, regülatörlerin hisse senedi piyasasına müdahale etmesinin ardından lekelenmiş olarak görüyor. Bloomberght'nin haberine göre; Xi’nin tasarısı gelecek yıllarda sosyal ve ekonomik görünümde yapılacak değişimler üzerine yeniden odaklanabilir. Merkezi konular arasında devletim sahip olduğu işletmelerin rolü ve yapısı, enerji fiyatlarının denetimi ve yüzde 7’lik büyüme hedefi ile ilgili ne yapılacağı yer alıyor.

Devlet Konseyi’nin bir birimi olan Kalkınma Araştırma Merkezi kıdemli araştırmacısı Zhang Wenkui, “Liderliğin kredibilitesi burada yatıyor. 5 yıllık plan Çin rüyasının gerçekleşmesini sağlamalı” dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri