Çin’den gelen veri sevindirdi

İhracat Aralık ayında bir yıl önceye göre yüzde 9.7 yükseliş kaydetti...

Bigpara Haber



Çin’in ihracatı, yurtdışından gelen güçlü ile geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde artış göstererek ülkede büyümenin desteklenmesine yardımcı oldu.

İhracat Aralık ayında bir yıl önceye göre yüzde 9.7 yükseliş kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 6 artış görüleceği yönündeydi. İthalat, yüzde 6.2’lik düşüş görüleceği tahminlerine karşın yüzde 2.4 geriledi. Gümrük İdaresi’nin Pekin’de yaptığı açıklamaya göre ticaret fazlası 49.61 milyar dolar seviyesinde.

Çin’i ihracatı 2014 yılında yükseliş göstererek, emlak sektöründeki gerileme ve atıl kapasiteden olumsuz etkilenen ülke ekonomisine destek sağladı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ekonomistler yurtiçi hasıla büyümesinin geçtiğimiz yıl yüzde 7.4 seviyesinde gerçekleşerek 1990’dan bu yana en yavaş genişlemeyi kaydettiği tahmininde bulunuyor.

Baş Ekonomist Liang Hong dahil olmak üzere China International Capital Corp. analistleri bugün açıklanan veriler öncesinde yayımladıkları raporda, “ABD ekonomisi ivme kazandı” değerlendirmesinde bulundu.

40 ekonomistin bugünkü ihracat artışı ile ilgili tahminleri yüzde 1.3 ile yüzde 11 arasında değişiklik gösterdi. İthalat verisine ilişkin beklentiler ise yüzde 10 düşüş ile yüzde 1.8 yükseliş arasında değişiklik gösterdi. Ekonomistler ticaret fazlasına yönelik  tahmin meydanları 49 milyar dolar seviyesindeydi. Kasım ayında bu miktar 54.5 milyar dolar ile rekor seviyede idi.

Diğer Ekonomi Haberleri