Çin`deki balon şişmeye devam ediyor

Williams, cumartesi günü Çin`de finansal istikrarsızlığın arttığı uyarısında bulundu

Bigpara Haber

San Francisco Fed Başkanı John Williams, cumartesi günü Çin`de finansal istikrarsızlığın arttığı uyarısında bulundu.

Çin`de finansal istikrarsızlığın arttığı uyarısında bulunan San Francisco Fed Başkanı John Williams, ülkenin, riskleri azaltmak için yerel tüketimi artırmasının gerektiğini söyledi.

Williams, aynı zamanda ABD`yi de hedef alan konuşmasında endişelerini dile getirerek, Çin`in finansal sektöründe reforma ve tüketici harcamalarını artırmaya ihtiyacı olduğunun daha fazlasının ABD`ye de gerektiğini savundu.

ABD`nin para politikasına çok fazla değinmeyen Williams, gevşek para politikasının da desteğiyle, ekonominin genişlemeyi sürdürmeye devam edeceğini öngördü, ancak QE`nin azaltımına dair bir açıklamada bulunmadı.

Williams, Çin`de finansal kriz dönemi ve sonrasındaki direncini överken, aynı zamanda kredi sektöründeki balonlaşma ve kurumsal ve hanehalkının borçlarındaki artışlara dikkat çekti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Williams ayrıca, konut fiyatlarındaki direncin de balon oluşuyor olabileceği endişelerini ortaya çıkardığını ifade etti.

Çin`in sıkı kontrol edilen finansal sektörünün, ekonominin yeniden dengelenmesi için sistemik engel yarattığını savunan Williams, finansal sistemde daha fazla liberalleşmenin, Çin`e yardımcı olacağını savundu.

Diğer Genel Haberleri