Çin’de Bitcoin meraklıları hayal kırıklığı yaşadı

Bir çok alandaki hizmetlere yasak getirdi

Bigpara Haber



Çin hükümeti dijital para birimi Bitcoin ile yapılan yatırımların sayısını azaltmak için bir çok alandaki hizmetlere yasak getirdi. Bu alanların başında ise bankacılık, ticaret ve döviz değişimi sektörleri geliyor.

euronews.com'un haberine göre; Çinli kullanıcılar, ancak Çin Halk Bankası kurallarına uydukları takdirde internet üzerinden Bitcoin ile ödeme yapabilecek. Çin’de Bitcoin alışveriş platform yöneticilerinden Bobby Lee, dijital paranın diğer ödeme şekillerine karşı büyük bir alternatif oluşturduğunu ifade etti:

“Çin’de Bitcoin ile ödemeler çok zorlaşacak. Bunun iki nedeni var: ilk olarak hükümet bu şekilde ödemeleri pek teşvik etmiyor ve hatta yasaklıyor. Ve bu şimdi bir yasa haline gelerek farklı bir boyut kazandı. Bu da birçok işletmeciyi özellikle büyük şirketleri, Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul etmeden önce düşünmeye itiyor. Dolayısıyla tüketicilerin dijital para ile ödeme yapabileceği bir alan kalmıyor.”

Boobly Lee’nin yöneticisi olduğu platformda, kararın açıklanmasının ardından Bitcoin’in değeri 430 Euro kadar düşüş yaşadı.

Diğer Gündem Haberleri