Çin 215 ton altın alabilir

Barclays, Çin Merkez Bankası'nın bu yıl 215 ton altın alabileceği tahmininde bulundu.

Bigpara Haber

Barclays Plc'nin tahminine göre, Çin Merkez Bankası (PBOC), rezervlerini çeşitlendirmek amacıyla, bu yıl altın alımları üzerinde duracak ve altın rezervlerini muhtemelen 200 tonun üzerinde artıracak.

Barclays analisti Feifei Li, e-posta rapounda, PBOC'un son aylardaki altın alımlarının oldukça istikrarlı seyrettiğini ve Çin'in toplam döviz rezervlerindeki güçlü düşüşler dikkate alındığında, bu alımların etkileyici olduğunu kaydetti. Barclays analist, 2016 yılında, alımların aylık ortalama 17.9 ton olabileceği ve bunun yıllık toplamının ise 215 tona ulaşabileceğini belirtti.

Çin, Rusya ve Kazakistan öncülüğünde merkez bankaları altın rezervlerini artırıyor ve bu durum, hisse senetlerindeki küresel kargaşa ortamında artan güvenli liman talebi ile birlikte altın fiyatlarını destekliyor. PBOC'un yıllık 200 tonun üzerinde altın alımı yapması durumunda, bu tutar, Dünya Altın Konseyi verilerine göre, 20'ye yakın ülke hariç, kalan ülkelerin tümünün toplam altın rezervini geçecek.

Haberin Devamı

UBS Wealth Management emtia ve döviz icara direktörü Wayne Gordon, "PBOC oportföyünü çeşitlendirmeye devam edecek," dedi ve Altın alımları merkez bankasının riskleri yaymasına ve volatiliteyi düşürmesine yardımcı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer Ekonomi Haberleri