Çimsataş bir ilke daha imza attı

Bigpara Haber
Kurulduğu günden bu yana ilkleri gerçekleştiren Çimsataş, şimdi de L554 model lastik tekerlekli yükleyici üreterek bir ilke daha imza attı. Çukurova Grubu`nun Mersin`de bulunan Çimsataş Fabrikası 1972 yılında palet, pim ve burç üretimi ile işe başladı. 1983 yılında ilk olarak paletli yükleyici, 1987 yılında yine ilk olarak lastik tekerlekli yükleyicilerin üretimini gerçekleştirdi. 1995 yılı itibariyle de Almanya`nın ağır iş makinelerinin dev markası Liebherr`in lisansı ile lastik tekerlekli ekskavatör ve lastik tekerlekli yükleyici üretimine başladı.

1995 yılında başlamış olduğu lastik tekerlekli ekskavatörlerde pazar payı yüzde 25 olan Çimsataş, 2001 yılı itibariyle L554 model lastik tekerlekli yükleyici üretimine geçti.

17.3 ton çalışma ağırlığı, 186 HP. motor gücü ve 3.5 M3 kepçe kapasiteye sahip L554 model lastik tekerlekli yükleyici hidrostatik yürüyüş transmisyonu ile tor konvertör kullanan hidrodinamik sistemli rakip makinelere kıyasla düşük vites hızlarında çalışma imkanı vererek yaklaşık yüzde 25`lik yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca yeni üretilen yükleyicilerde çift yürüyüş motoru ile hareket ve yürüyüş kabiliyeti ve elektronik sistem desteğiyle hidrolik sistemin verimi de artırıldı.

Diğer Genel Haberleri