Cimbom Kasım`da Borsada

Şirketleşme Yapısıyla Dünyadaki Benzerlerine Fark Atacak...

Bigpara Haber
Kasım`da sermayesinin yüzde 15`ini oluşturan 172.5 milyar liralık hisseyi arz edecek Galatasaray, şirketleşme yapısıyla dünyadaki benzerlerine fark atacak

Hisse senetleri Kasım ayında halka arz edilecek Galatasaray sadece yeşil sahada değil, şirketleşme yapısıyla da dünyadaki benzerlerine fark atacak. Şirketi diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise gelir kaynaklarındaki dalgalanmanın mümkün olan en az seviyeye çekilmesi olacak. Cimbom bunun için Galatasaray Sportif`in içine futbolcu bonservisleri, stad ve gişe gelirlerini koymayacak. Bunların yerine daha uzun kontratlarla bağlanan TV gelirleri, reklamlar ve ürün logolarının satışından sağlanan kaynaklar konulacak. Böylece Galatasaray hem Türkiye, hem de Avrupa liginde kötü sonuçlar alsa da şirketin gelirleri etkilenmeyecek. Pazarlama şirketi olarak faaliyet gösterecek Galatasaray Sportif, yatırıma gitmeyecek ve her yıl karının tamamını temettü olarak ortaklarına dağıtacak.


YÜZDE 15`İ SATILIYOR;

Ödenmiş sermayesi 1 trilyon 150 milyar liraya çıkarılan Galatasaray Sportif`in hisselerinin yüzde 15`lik bölümünün halka arz edilmesi için ön izin alındı ve SPK şirketin ana sözleşme değişikliğini onayladı. Hisse satışı için incelemeler de tamamlandı. Bundan sonra halka arzın gerçekleşmesi için iki aşama kaldı. Galatasaray Sportif`in 1 Kasım`da yapılacak genel kurulunda esas sözleşme değişikliğinin onayı ve yeni başkanını seçiminin ardından SPK Yönetim Kurulu`nun toplanarak arz iznini vermesi. Bunun ardından şirketin nominal 172.5 milyar liralık hisseleri yurtiçi ve yurtdışında yatırımcılara satılacak. Satışta yurtiçi ve global konsorsiyum liderliğinin İktisat Yatırım yürütecek. Hisse satışında 7-8 tane konsorsiyum üyesi olması bekleniyor. Hisselerin Avrupa`da İtalya, İngiltere ve Fransa`da satılacağı kaydediliyor. Prosedürde sorun çıkmaması halinde GS hisselerinin Kasım ayının 3 ya da 4. haftasında İMKB`de olması bekleniyor.


Şu anda sermayesinin yüzde 78.95`i Galatasaray Spor Klubü, yüzde 21.02`si AIG`e ait olan şirkette halka arz sonrası GS`nin payının yüzde 63,95`e inmesi bekleniyor.
(SABAH)

Diğer Borsa Haberleri