Çiller: Böyle Af Yasasına Karşıyız

Bigpara Haber
Af Yasasına Karşıyız. Bir Terörist Başını Affetmek İçin Mi Böyle Dolambaçlı Yola Gidiliyor Diye Tereddütümüz Var -Bu İktidar Boşluğunda Yunanistan Ve Ermenistan İşbirliği Yaparak, Ermeni Soykırımını Gündeme Getirdi


MANİSA (A.A) - 23.11.2000 - DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, hükümetin adalet reformunu ele almadan çıkardığı af yasasına karşı olduklarını belirterek, Bir terörist başını affetmek için mi böyle dolambaçlı yola gidiliyor diye tereddütümüz var dedi. Çiller, partisinin Manisa il Başkanlığı`nı ziyaretinde, af yasasına karşı olduklarını, hükümetin af yasası çıkaracağına, aylarca, günlerce gündeme getirerek cezaevlerini mahkumlara teslim ettiğini, daha sonra da Mecbur kaldım anlayışı ile hareket ettiklerini öne sürdü. Çiller, 3 partinin birbirlerini aklamak için affı çıkarmak istediğini savunarak, cezaevlerinde bulunan 70 bin mahkumdan çıkacak af ile 58 bininin salıverileceğini, bunlara eğitim verilmediğini, iş ve aşın olmadığını dile getirdi.


Çiller, Bir terörist başını affetmek için mi böyle dolambaçlı yola gidiliyor diye tereddütümüz var. Af Yasası`na karşıyız diye konuştu. Çiller, hükümetin af yasasının içine batık bankaların sahip ve yöneticilerini de almaya çalıştığını iddia etti. Çiller, dış ilişkilerde durup dururken hiç kimsenin birbirinin arkasını sıvazlamadığını, dış politikada bunu yapan ülkenin muhakkak bir çıkarının olacağını ifade ederek, şöyle konuştu: Bugün dış politikada bir iktidar boşluğu yaşanıyor. Bu iktidar boşluğunda Yunanistan ve Ermenistan işbirliği yaparak, Ermeni soykırımı gündeme getirdi. Tüm bunlar bizim dönemimizde de vardı. Ama o zaman Türkiye`nin gücünden boşluk bırakmadığımızdan buna cesaret edemediler. Türkiye burnundan sürüklenir hale getirildi. Türkiye`nin yolu AB olmalıdır. Ancak kendi inançlarımızla girmeliyiz. Avrupa`da hak aramanın da ilk adımı budur. Milliyetçi olanlara, vatandaşımız bunlar nerede diyor. Şakır şakır dünya Ermeni soykırımını kabul ettirirken, iktidardan tok bir ses çıkmıyor.


SORULAR;

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiller, bir soru üzerine, özelleştirmenin yanında yer aldıklarını, ancak özelleştirmede öncelikle tesisin yöre esnafının, yöre sanayicisinin ve çalışan işçisiyle ortak düşünülmesi sonucu oluşturulabileceğini kaydetti. Türkiye`nin devletçilikten kurtulması gerektiğini ifade eden Çiller, devletçilikten işçilerin de memurların da zarar gördüğünü söyledi. Mahalli idareler yasasının bir an önce Meclis`ten geçirilmesi için hükümete destek vereceklerini de anlatan Çiller, şöyle devam etti: Bu iktidar halkı aldatarak iktidara geldi.


Yolsuzluğu bitireceğiz dediler. Türkiye yolsuzlukta birinciliğe yükseldi. Deprem vergileri ile 3,5 katrilyon lira kaynak toplandı. Tüm belediyelerden deprem katkıları kesildi. Bu toplanan paralar partizanca hiçbir hakları olmayan iktidar belediyelerine aktarıldı. DYP`nin hazırladığı mahalli idareler yasa tasarısını önümüzdeki günlerde grubumuzda görüşeceğiz. İktidarın bizim önerimizle kendi taslaklarını karşılaştırmalarını istiyoruz. Bizim tasarımızda halkın temsilcileri olan belediyelerin daha rahat nefes almaları var. Çiller, Tarım ve Köyişleri ile Sanayi ve Ticaret bakanlıklarının MHP`de olduğunu, ancak seçim öncesi yoksulu koruyacağını söyleyen bu partinin vaatlerini yerine getiremediğini iddia etti. Çiller, Manisa`ya halka umutsuz olmayın demeye geldiğini bu ilde gördüğü ilgiden mutlu olduğunu belirterek, Yeniden kırata ihtiyaç var. Çözüm sizsiniz. Tünelin ucu göründü. Sandığı yine önünüze getireceğiz diye konuştu. Çiller, daha sonra esnaf sitesini gezdi.

Diğer Politika Haberleri