Ciliv`den Turkcell açıklaması

Turkcell’in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ortakların anlaşamadığı bir dönemde şirketin bu sıkıntılardan etkilenmediğini belirtti

Bigpara Haber

Turkcell’in Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ortakların anlaşamadığı bir dönemde şirketin bu sıkıntılardan etkilenmediğini belirtti. Ciliv, “Yönetim güçlü şekilde yapılanırsa, Turkcell daha da güçlü olacak” dedi.

Turkcell’de genel kurul toplantısının ortaklar arasındaki davalar yüzünden 3 yıldan bu yana toplanamamasının şirketin performansına olumsuz etkisi olmadığını belirten Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “İşimiz bu sıkıntıdan etkilenmedi ve etkilenmeyecek” dedi.

HİSSE FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Anadolu Ajansı’na konuşan Ciliv, şirketin genel kurulunun 3 senedir toplanamamasının ve şu anda Turkcell’in yönetim kurulunda sadece 3 üyenin olmasının bir sıkıntı olduğunu dile getirerek, “Ben çok isterdim ki Genel Kurullar çok başarılı bir şekilde yapılsın, yerli yabancı, küçük büyük bütün hissedarlarımız dengeli bir şekilde temsil edilsin. Zaten SPK’nın de istediği buydu. Turkcell takımının diğer tarafları çok başarılı çalışmasına devam ediyor. Yönetim kurulumuz da bence önümüzdeki dönemde güçlü bir şekilde yapılanırsa o zaman Turkcell takımı daha da güçlü olacak” diye konuştu.

Turkcell’de neler oluyor?

“Genel Kurul toplantısının yapılabilmesi için, hissedarların anlaşarak Turkcell’in yüzde 51’ini temsil eden şirketin doğru şekilde temsil edilmesi lazım. Bence sıkıntı oradan geliyor” diyen Ciliv, şöyle devam etti:

“Turkcell’in yüzde 51’ine bir şirket sahip. O şirketin 3 büyük ortağı var. 3 ortak aralarındaki anlaşmazlık yüzünden yüzde 51 Genel Kurul’da temsil edilmeyince çoğunluk sağlanmadı. Çeşitli sebeplerle önümüzdeki dönemde 3 ortak arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceğini ümit ediyorum. O zaman genel kurul da yapılır ve tekrar temettü dağıtmaya başlarız.” Ciliv, genel kurul için bir ay önceden haber vermek gerektiğini anımsatarak, “Önce 3 ortağın anlaşması lazım” dedi.

Turkcell’in yönetimine Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) 3 üye atamış ancak bunun sonrasında da bir uzlaşma sağlanamamıştı. yönetim kurulunda İskandinav TeliaSonera, Rus Alfa ve Çukurova grubundan birer kişi ile SPK’dan 3 kişi bulunurken, bir de bağımsız üye yer alıyor. Toplamda 7 kişinin yönetimde oy hakkı var.

Bu arada SPK, art arda iki kez genel kurul yapılmayan borsada halka açık şirketlerin yönetimine üye atayabileceği konusunda da bir çalışma yürütüyor. Bunun ardından Turkcell’de yeni bir yönetim yapısı çıkması bekleniyor.

Diğer Teknoloji Haberleri