Chrysler`in umudu Çinli Chery

Bigpara Haber
Çinli Chery ve Chrysler Grubu yeni modeller için uluslararası ortaklık yapmaya karar verdi. Chery, Daimler`den ayrılan ve son yıllarda otomotiv piyasasında sıkıntılar yaşayan Chrysler için can simidi olacak. Chrysler Group Başkanı Tom LaSorda ile Chery Automobile Co. Yönetim Kurulu Başkanı Yin Tongyue, iki otomobil imalatçısı arasında uzun zamandır beklenen işbirliği anlaşmasında son aşamaya geldi.
Anlaşmaya göre, Chery ile Chrysler, Chery yapımı küçük otomobilleri Chrysler Group markaları altında Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer önemli otomotiv pazarlarında geliştirmek, üretmek ve dağıtmak üzere birlikte çalışacak. Anlaşmanın kapsamına göre her iki firma, gelecekteki Chery küçük araba platformlarını temel alarak yeni ürünleri birlikte geliştirecek.
Kuzey Amerika`daki pazar payının yanında, uluslararası pazarlardaki stratejik büyüme Chrysler Grubunun vizyonunun önemli bir bölümünü kapsıyor. Chrysler Group Başkanı Tom LaSorda, Bu Chrysler ve Chery arasındaki uzun ilişkinin başlangıcıdır diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri