Chip`li kart dönemi başlıyor

Bigpara Haber
Türkiye`de Servus Bilgisayar`ın temsil ettiği ve dünyada POS terminalleri pazarında ikinci sırada yer alan Hypercom`un ICE 5500 modeli, Türkiye`deki ilk chip kartı işlemini gerçekleştiren POS terminali oldu. Kart işlemini gerçekleştiren ICE 5500 modeli üzerinden bu uygulamaya geçen ilk firma ise, AKK (Anadolu Kredi Kartı). AKK, chip kartlara geçen ilk firma olması ile POS uygulamalarını Avrupa`nın önde gelen ödeme organizasyonu EMV (Europay International, MasterCard, Visa) standartlarına uygun hale getirdi. Hypercom`un ICE 5500 modeli, EMV`nin Visa sertifikasyon testlerini Türkiye`de geçen ilk POS terminali niteliğini taşıyor.

Hypercom`un, EMV`nin standartlarına uygun, chip kartları karşılayabilen, ICE 5500 terminali Anadolu Kredi Kartı tarafından Ege ve Akdeniz bölgelerinde kullanılmaya başlanılacak. Yoğunlukla turistlik bölgelerde kullanılan chip kartların taleplerini karşılayabilmek amacıyla bu bölgelerde yayıngınlaştırılması hedefleniyor. Chip kartında kullanılan yazılımların standartlara uygun hale getirilmesini de sağlayan Servus; bu çalışması ile önemli bir know - how kazanarak, müşterilerine vermiş olduğu hizmet kalitesine güç katmış oldu.

Chipli kartlar yaygınlaşıyor
Servus Genel Müdür`ü Agah Şahin; Türkiye`de Hypercom ICE 5500 modeli üzerinden gerçekleşen chip kartı işleminden duyduğu memnuniyeti belirterek: `Hypercom`un bu son başarısının, Türkiye`de global EMV tabanlı uygulamaların, chipli kredi ve debit kartların yolunu açacağına inanıyoruz. Dünyada manyetik kartlardan chip kartlarına geçişin 2005 yılına kadar tamamlanmasının beklendiği bu uygulamada Servus olarak, EMV tabanlı donanım ve yazılım konusunda önemli know -how kazanmış olduk.` dedi. AKK Genel Müdürü Neslihan Güzey ise; Türkiye`de chip kart uygulamasına geçen ilk firma olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi ve `Bu başarımızı smart kart uzmanlarından oluşan ekibimizin çalışmaları sonucunda elde ettik. Böylece chip kart uygulamalarında önemli know-how kazandık. POS konusunda Servus`un ( Hypercom POS ) çözüm ortağımız olmasından ve sundukları katma değerli hizmetteki yardımlarından dolayı teşekkür ederiz` dedi.

Diğer Genel Haberleri