Cezayir Fas´ı yeniden ilişki kurmaya çağırdı

Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika, komşu ülke Fas´ı, yaklaşık 25 yıldır kesik olan diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya çağırdı

Bigpara Haber
Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika, komşu ülke Fas´ı, yaklaşık 25 yıldır kesik olan diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya çağırdı.

Fas 1975´te eski İspanyol kolonisi Batı Sahra´yı ilhak etmiş, Cezayir ise Fas´ın ilhakına karşı bağımsızlık savaşı veren Polisario Cephesi´ni 1991´de imzalanan ateşkes anlaşmasına kadar 15 yıl süren içsavaş sırasında desteklemişti.

Buteflika, ülkesini ziyaret eden Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref için dün verdiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, şu sıralar BM Güvenlik Konseyi´nde ele alınmakta olan Fas ve Cezayir arasındaki anlaşmazlığın ´´çok fazla uzadığını´´ söyledi.

Buteflika, bugün Fas´a gidecek olan Müşerref´ten ´´Fas´taki kardeşlerimize dostluk ve sempati mesajımızı götürün´´ isteğinde bulundu.

Cezayir Devlet Başkanı Buteflika, ´´BMGüvenlik Konseyi´nin kararvermesi gereken bazı sorunları bir yana bırakarak, iki ülke arasındakiilişkilerde yeni bir başlangıç yapmaya hazırız´´ dedi. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri