Çeyrek altın kaç lira oldu?

Altın fiyatları, Trump'ın Kongre'de yapacağı konuşma öncesi üç buçuk ayın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Çeyrek altın ise 235 liranın üzerinde alıcı buluyor.

Bigpara Haber

Altın fiyatları önceki seansta gördüğü üç buçuk ayın zirvelerine yakın düzeyde tutunurken, yatırımcılar ABD Başkanı Trump'ın ekonomi politikalarının ayrıntılarını bekliyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı Cuma günü 1,260.10 dolar ile 11 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 1,256 dolarda bulunuyor.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Haberin Devamı

Gram altın, dolar kurundaki gerilemeye paralel yeni haftaya düşüşe başlarken 144 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın yüzde 0,21 yükselişle 236 liradan, Cumhuriyet altını ise 976 liradan alıcı buluyor.

VERİ TAKVİMİ YOĞUN OLACAK

İntegral Yatırım'ın günlük bülteninde yer alan analiz şöyle: "Geçtiğimiz hafta Trump'ın açıklamaları ile talep gören ons altın 1260 dolar seviyesini test ederek ABD başkanlık seçimleri sonrasında en yüksek noktasına ulaşmış oldu. Kıymetli metal haftaya oldukça sakin başladı ve bu hafta emtialar açısından veri takvimi bir hayli yoğun olacak. Öncelikle bugün gün içerisinde ABD kanadında, dayanıklı tüketim malları siparişleri ile bekleyen konut satışları akşam saatlerinde ise Fed üyesi Kaplan'ın açıklamaları ons altının hareketi açısından takip edilebilir. Teknik olarak Ons altını incelediğimizde günlük periyotta kısa vadede yükseliş kanalı içerisinde seyrini sürdürüyor. 1255 dolar destek seviyesi üzerine yerleşmeye çalışan ons altın için yukarı yönlü hareketin devamında 1260-1264 seviyeleri direnç noktaları olarak izlenebilir. Aksi durumda ons altının yeniden 12555 dolar destek seviyesinin altına sarkması durumunda 1250 / 1244 destek bölgesine doğru uzamaların yaşanması söz konusu olabilir."

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Altın Haberleri