Çetinkaya: Finansal istikrarı gözetmeye devam edeceğiz

Çetinkaya, "Enflasyonun hedefle uyumlu seviyelerde tutulmasını amaçlarken, finansal istikrarı da gözetmeye devam edeceğiz" dedi.

Bigpara Haber

Merkez Bankası başkanlığı görevini Erdem Başçı'dan devralan Murat Çetinkaya enflasyonun hedefle uyumlu seviyelerde tutulmasını amaçlarken, finansal istikrarı da gözetmeye devam edeceklerini söyledi.

Merkez Bankası Başkanlığı görev süresi dün sona eren Başçı'nın Çetinkaya'ya görevi devir-teslimi nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Çetinkaya, "Enflasyonun hedefle uyumlu seviyelerde tutulmasını amaçlarken finansal istikrarı da gözetmeye devam edeceğiz" dedi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Haberin Devamı

TCMB'nin enflasyon hedefi yüzde 5 seviyesinde bulunurken Mart ayı itibarıyla yıllık enflasyon ise yüzde 7.46 seviyesinde.

Reuters'in haberine göre; merkez bankalarının var oluş sebebinin ekonomik istikrarı desteklemek olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, "Bu yolda en etkili araç itibardır, itibarın en önemli bileşenleri teknik kapasite kaliteli iletişimdir. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde iletişimin daha da güçlendirilmesi yönünde adımlar atılmasının önemli faydalar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Çetinkaya ayrıca şeffaf ve öngörülebilir politikalarla fiyat istikrarının kalıcı olarak sağlanabilmesi hedefine ulaşma azminde olacaklarını da sözlerine ekledi.

Enflasyondaki düşüşün yanı sıra gelişmekte olan piyasalar lehine seyreden global koşullar TCMB'nin geçen ay başladığı faiz indirimlerine devam etmesi için uygun ortam sağlıyor. Bu kapsamda yeni başkan yönetiminde bugün ilk kez toplanacak Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim yapması bekleniyor.

Diğer Ekonomi Haberleri