Cepte 3`üncü nesil ihalesi yarın

Bigpara Haber

Telekomünikasyon sektörünün heyecanla beklediği 3`üncü nesil ihalesi yarın yapılıyor. Turkcell, Vodafone, Avea`nın yanısıra uluslararası telekomünikasyon şirketleri verilecek dört lisans için yarışacak.

CNN TÜRK

Telekomünikasyon Kurumu 3G kapsamında verilecek 4 lisans için 4 ayrı ihale düzenleyecek. İhaleyi en yüksek teklifi veren şirket kazanacak.

İhalede yerli şirketlerin yanısıra yabancı şirketler de yarışacak. Turkcell, Vodafone, Avea Türkiye`den ihaleye katılması beklenen şirketler.

France Telekom, Hindistanlı Mahanagar, Çinli Zte ve Japonya`dan bazı şirketlerin de verilecek 4 lisanstan birine sahip olmak istediği belirtiliyor.

Cep telefonunda devrim olarak nitelenen 3G sistemi ile cep telefonları artık internete daha hızlı bağlanacak. Yeni sistem ile sadece bugünkü gibi ses iletimi değil, data iletimine olanak sağlanacak.

Geniş bantta yüksek hızla hareket halindeki cep telefonlarına resim, grafik ve benzeri bilgiler aktarılabilecek. Cep telefonlarından televizyon da izlenebilecek.

Ancak sektörün merakla beklediği ihale daha yapılmadan tartışma konusu oldu. Telekom Teknik Elemanlar Derneği daha önce numara taşınabilirliği yönetmeliğinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davayı gerekçe göstererek ihalenin ertelenmesini istedi.

Dernek sektörde tekel bir yapı varolduğunu, ihalenin sistemi daha da sağlıksızlaştıracağını iddia ediyor. Konu Danıştay 10`uncu Dairesi`nin gündeminde. Verilecek karar ihalenin de kaderini belirleyecek.

Diğer Genel Haberleri