Cep`teki savaşa Telekom da dahil oldu

Bigpara Haber
Ulusal dolaşım konusunda Telekomünikasyon Kurulu`nun aldığı kararı teknik açıdan imkansız, ekonomik açıdan kabul edilemez bularak yargıya giden ve ihtiyati tedbir kararı aldıran Turkcell ve Telsim`e, Kurul cevap verdi.
Başka GSM operatörlerinin altyapılarını kullanmalarına izin vermek istemeyen Turkcell ve Telsim`le ulusal dolaşım konusunun çözülmesi için aylardır bekleyen Aria arasında geçen hafta şiddeti artan atışmalar, Kurul`un da mahkemeye gideceğini açıklamasıyla yeni bir boyut kazanmış oldu.


YASAYA AYKIRI
16 Kasım`da bir toplantı yapan ve kararını dün açıklayan Telekomünikasyon Kurulu, Turkcell ve Telsim tarafından ulusal dolaşım (roaming) ile ilgili olarak Kurum ve Ulaştırma Bakanlığı aleyhine alınmış olan ihtiyati tedbir kararlarına yetkili mahkemeler nezdinde itiraz edilmesine karar verdi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Usul ve yasaya aykırı olduğu düşünülen sözkonusu kararların kaldırılması için her türlü yasal yola başvurulacaktır. Kurum, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu`nun ve 2813 sayılı Telsiz Kanunu`nun kendisine vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde ulusal roaming anlaşmaları konusunda üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekte tereddüt etmeyecektir.

Diğer Teknoloji Haberleri