Çelebi`nin Gözü Dışarda

Çelebi Hava Servisi, Avrupa havaalanlarına yer hizmeti vermeyi hedefliyor.

Bigpara Haber
Yabancı şirketlerle işbirliğine gitmeyi planlayan Çelebi Hava Servisi, Avrupa havaalanlarına yer hizmeti vermeyi hedefliyor.



Haziran ayında havacılık ve yer hizmetleri sektörü ile ilgili global oluşumlara göre öncelik planlarının hazırlanması amacıyla ABN Amro Bank ile anlaşma imzalayan Çelebi Hava Servisi bunun meyvelerini almaya başlıyor. Geçen ay Rus menşeli 22 havayolu şirketinin temsilciliğini yapan Casio Air, tüm müşteri portföyünü Çelebi`ye yönlendirdi. Şirket aynı dönemde temsilci firmalarından Cresta Turizm ile de benzer bir çalışma içine girdiğini, bu iki gelişmenin Çelebi`nin cirosunu yılda yaklaşık 1.5 milyon dolar artıracağını açıkladı.Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Murat Önder Öztürk, bu yıl sonu ya da 2001 başında yabancı bir şirketle işbirliğine gidebileceklerini söyledi. Yurtdışında büyümeyi hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, İş yapabilme imkanları sunan potansiyel bir partnerle yakın olma arzumuz var dedi. Kendi sektörlerinde Avrupa`da iş fırsatları olduğunun altını çizen Öztürk, şunları söyledi:


Avrupa`daki havaalanlarında yer hizmetleri yakın zamana kadar devlet monopolündeydi. Avrupa Birliği, bu alanda da liberal ekonomi kurallarının işlemesi kararını alınca bazı havaalanlarında bu sistem uygulanmaya başlandı. Ancak bir kısmı hala yer hizmeti veren firmaların girmesini teşvik ediyor.Birçok yerde gözümüz var diyen Öztürk, girmek istedikleri pazarlar arasında İspanya, Yunan adaları, Orta Avrupa, Türk cumhuriyetleri ve Uzakdoğu`yu saydı.


TURİZM CANLANACAK;

2001`de turizmin canlanmasıyla iç pazarın 1997 yılındaki kapasitesini yakalamasını beklediklerini belirten Öztürk, 2002 ve sonrasındaysa yıllık yüzde 5 - 6 gibi standart büyümeler olacağını tahmini ediyoruz dedi. Çelebi`nin hedefinin ise daha fazla büyümek olduğunu ifade eden Öztürk, bu nedenle de yurtdışına açılmak istediklerini bildirdi. Bunun için iki seçenekleri olduğunu anlatan Öztürk, şu bilgileri verdi: Bizim gibi firmaların dünya pazarlarında ortak kontratlar yapmasını sağlayacak pazarlama konsorsiyumlarına katılabiliriz. Yabancı stratejik ortaklıklara da gidebiliriz. Bu amaçla ABN Amro`ya şirketimizin değerlemesini yaptırdık. (MİLLİYET)

Diğer Piyasa Haberleri