Çek İşleminde Yüzde 30 Cazibesi

Bigpara Haber
Bank of America ve Chase`in IBM ile ortak girişimi, bu iki bankanın yıllık 12.5 milyar çek işleminin maliyetini yüzde 30 düşürecek.


ABD`nin en büyük bankalarından ikisi olan Bank of America ve Chase Manhattan, bilgisayar devi IBM ile dijital bir çek arşivi oluşturmaya yönelik ortak girişimde bulunuyor. Ortak girişimin, çek işlemlerinde maliyeti yaklaşık yüzde 30 oranında düşürmesi bekleniyor. Finansal ayrıntıları açıklanmayan anlaşma kapsamında Bank of America, Chase ve IBM, bu yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan Viewpointe Archive Services adında bir çek görüntüleri arşivi oluşturacak. Viewpointe Archive Services, bankalar arasında çek görüntülerinin alışverişini sağlayacak. Tam olarak faaliyete geçtiğinde, sektördeki çek işlemlerinin maliyetini yüzde 30 oranında düşürecek olan sistem, müşterilerin web üzerinden çek görüntülerini geri almalarını da sağlayacak.


Bank of America web girişimlerinin başkanı James Dixon, ülkenin en büyük bankası günde 40 milyon çek işlemi yaptıklarını ve bu sayının yıl bazında 10 milyara ulaştığını belirterek sistemin kendileri açısından taşıdığı öneme işaret etti. Bank of America ile Chase Manhattan`ın işlemini yaptığı çeklerin toplam miktarı ise günde 50 ve yılda da 12.5 milyara ulaşıyor. İlk olarak Chase`e uyarlanan çek arşivi, bu bankada üç yıldan uzun bir süredir kullanılıyordu. Bağımsız bir şirket kimliğine sahip olacak Viewpointe Archive Services, diğer büyük finansal kurumlara da servis verecek. (FİNANSAL FORUM)

Diğer Teknoloji Haberleri