ÇEAŞ ve Kepez yatırımcısı toplu davaya hazırlanıyor

Bigpara Haber
Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, Kepez ve Çukurova Elektrik`in imtiyaz sözleşmelerinin iptal edilmesi nedeniyle mağdur durumda kalan yatırımcılar için ilk toplu dava sürecinin 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında başlatılacağını bildirdi.

Bahçuvan, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye`de mağdur yatırımcı sayısının 400 bini aştığını, mağduriyetine yönelik dava açan yatırımcı sayısının Demirbank, Esbank, Yaşarbank ve Toprakbank için 50, kapalı tahtalarla ilgili olarak 10 ve Aktaş Elektrik için de 500 civarında olduğunu söyledi.

Hakim ortağın açtığı davalara veya siyasi güce güvenmek, dava içinmahkemelerin talep ettiği harç ve masrafların yüksekliği ile dava açmanın belli sürelere tabi olduğunu bilmemeleri gibi birçok nedenden dolayı yatırımcıların kendi haklarını aramadıklarını ifade eden Bahçuvan, şöyle konuştu: ‘‘Çukurova ve Kepez Elektrik A.Ş`de de ne yazık ki aynı yasal süreç başlamıştır. Bu konuda ilk toplu dava süreci 25 Temmuz-1 Ağustostarihleri arasında başlatılacaktır. Dava süreçleriyle beraber mağduriyete siyasi bir çözüm yolu bulmak amacıyla gerek hükümet, gerekse muhalefet kanadından sorunumuza sahip çıkan yetkililerle toplantılar yapılması da planlanmaktadır. Burada çözümlenmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) kadar gidilecek. Yatırımcı, 12 Haziran`dan itibaren 60 gün süresini iyi değerlendirsin.’’

Diğer Genel Haberleri