Capellas: Türkiye’nin kendi de şansı da büyük

Bigpara Haber
DÜNYA çapında 200 ülkede faaliyet gösteren Compaq`ın Başkanı Michael Capellas, ‘‘İnternete yatırım yapan kazanacak, Türkiye internet ve GSM altyapısını geliştirsin, Türkiye`nin kendisi de şansı da çok büyük’’ dedi. COMPAQ başkanı Michael Capellas Türkiye`nin telekomünikasyon altyapısını geliştirmesi halinde GSM ve internet teknolojilerini birlikte kullanacağını ve bu durumun Türkiye`yi teknoloji yarışında şanslı hale getireceğini söyledi.


Türkiye`nin bilişim teknolojisini kullanırken önce GSM`i sonra onun üzerinden interneti geliştireceğini belirten Capellas.‘Telekomünikasyon altyapısını geliştiren Türkiye, GSM üzerinden hızla internet geliştirecektir. Bu bir dünya trendidir ve 2-3 yılda bu alanda müthiş gelişmeler yaşanacaktır’’ dedi.


Capellas, ‘‘Türkiye`nin kendi de şansı da çok büyük’’ dedi. Capellas, bilişim şirketlerinin uluslararası piyasalarda sürekli olarak oynak ortamda faaliyet gösterdiğini ancak Compaq`ın geleneksel dağıtım ağı ile internet üzerinden dağıtımı birleştiren yapısına güvendiğini söyledi. Compaq`ın kişisel bilgisayar ve internet altyapısı sağlayan sunucular ve sistemler üzerinde çalışmaya devam edeceğini kaydeden Capellas, ‘‘Önümüzdeki 5 yılda hızla artacak olan kablosuz internet talebini karşılamak amacıyla çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz’’ dedi.


Capellas, gelecek 5 yılda kablosuz internet abonesi sayısının 1 milyara ulaşabileceğini belirten Capellas, bu nedenle telekomünikasyon şirketlerini de takip ettiklerini ifade etti.Dünyanın bilişim teknolojilerinin üretimi ve uygulanması alanında yeni bir çağa girdiğini hatırlatan Capellas şöyle devam etti:‘‘Dünya yeni bir çağa giriyor. Geliştirilmiş 24 saat kesintisiz internet altyapısı ile iletişim alanında yeni bir devre giriliyor. Bu çağda kablosuz ortam da da aynı kabololu ortamda olduğu gibi her türlü bilgiye ulaşmak olanaklı hale geliyor. Kişisel, ticari, üretim alanlarında internetle sağlanan imkanlar kablosuz ortama taşınıyor. Compaq yeni dönemin ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere düzenlemesini yapmıştır.’’


GSM`DE AVRUPA ÖNDE;

Avrupa`da tüketicilerin mobil sistemleri kullanma yüzdesinin yüksek olduğunu kaydeden Capellas, Avrupa`nın cep telefonları ve diğer mobil cihazlar üzerinden internet olanaklarının bir kısmını kullanmaya başlayacağını belirtti. ABD`de ise internet teknolojisi kullanımının GSM teknolojisinin önünde gittiğini kaydeden Capellas, ‘‘Amerika`lılar internetle çok iç içe yaşıyor. Bu nedenle GSM teknolojisi interneti takip edecek’’ dedi. Avrupa`da cep telefonları ve diğer mobil araçlarla sağlanan iletişime renkli oyunların ve daha fazla veri iletiminin ekleneceğini belirten Capellas, bu alandaki gelişmelerin 18 ayda olgunlaşacağını söyledi.. Sert DeğilizCapellas Compaq içerisinde resmi ilişkilerden yana olmadığını, resmiyetten her zaman uzak durmaya çalıştığını söyledi.Bürokratik ilişkilerin hakim olmadığı bir şirketin daha başarılı olacağını savunan Capellas,‘‘ İnsanlar zaten çok çalışıyor. Bir de aşırı resmiyetle onların canını sıkmamak gerekir’’ şeklinde konuştu. Capellas, ayrıca rahat bir ortamda çalışmanın insanların verimini arttırdığını ve sorunların pratik çözümünü kolaylaştırdığını belirtti.


COMPAQ`I AYAĞA KALDIRAN ADAM;

CAPELLAS ‘‘Compaq`ı ayağa kaldıran adam‘‘ olarak tanınıyor. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında şirketin başına geçen ve yıllık zararı 490 milyon dolar olan Compaq`ı kár eder duruma getiren Capellas, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Capellas iş başına geldikten sonra Compaq hisselerinin değeri yüzde 45 oranında arttı. Geçtiğimiz 3 ayda 62 milyon dolar kár eden Compaq, internet teknolojisine odaklanıyor ve sunucular ( server) alanındaki liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. (HÜRRİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri