Cansızlar da Şener gibi ders verecek

Bigpara Haber
22 Temmuz seçimlerinde aday olmayarak büyük bir sürpriz yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in ardından, Şener’e bağlı olarak görev yapan SPK eski Başkanı Doğan Cansızlar da üniversite hocalığına soyundu. Seçimlerde MHP’den aday olan ancak seçilemeyen Cansızlar, ders vereceği üniversiteyi henüz seçmedi.

KÜRSÜDE REKABET

20 Kasım 2006 tarihinde görev süresi dolan SPK eski Başkanı Cansızlar, yaklaşık 4 yıl Devlet Bakanı Şener’e bağlı olarak çalıştı. Bakan Şener, seçimlerde aday olmayarak siyasetten çekilirken, bürokratı Cansızlar, 22 Temmuz seçimlerinde aday olmasına rağmen seçilemeyerek siyasetten çekilmek zorunda kaldı. Seçimlerin ardından tatile çıkan Cansızlar, Şener gibi üniversitelerde ders vermeyi planlıyor. Cansızlar’a bir çok üniversiteden teklif geldiği, ancak henüz tercihini yapmadığı öğrenildi. Cansızlar, tercihini TOBB Üniversitesi’nden yana kullanırsa, bakan ve bürokrat, aynı üniversitede buluşmuş olacak.

MALİYECİLER MECLİS’TE

Malİye Bakanı Kemal Unakıtan’ın bürokratlarından Balıkesir Vergi Dairesi Başkanı Erkan Akçay MHP’den milletvekili olmayı başardı. Akçay’ın, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev alması bekleniyor. Bu durumda Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile bürokratı Erkan Akçay, Meclis’te iktidar ve muhalefet olarak karşı karşıya gelecek. 22 Temmuz seçimleri, Dışişleri Bakanlığı’nın bakan ve bürokratını da Meclis çatısı altında buluşturdu. Dışişleri Bakanlığı’nın parlak diplomatları arasında yer alan Deniz Bölükbaşı, seçimlerde MHP’den milletvekili seçildi. Hükümetin dış politika alanındaki uygulamalarını eleştiren Bölükbaşı, artık muhalefetini Meclis’te sürdürecek.

Diğer Genel Haberleri