Cansan`dan 15 Milyon Dolarlık Yatırım

Bigpara Haber
Yeşilova Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova Cansan A.Ş.`nin teknolojisini gerçekleştirecek olan İtalyan Danieli ve Cometal firmalarından Roberte Carusso ve Matteo Crosti Türkiye`deki temsilcileri Umtaş firması yetkilisi Albert Hatem ile birlikte anlaşmaya imza attılar.


Alüminyum profil üretimi konusunda Bursa`da faaliyetlerini sürdüren Yeşilova Grubu kuruluşlarından Cansan Alüminyum Profil A.Ş., iç ve dış piyasadan gelen değişik ürün gamına yönelik taleplere cevap verebilmek için 15 milyon dolarlık bir yatırımla yeni fabrika kuruyor. Özellikle yurt dışında alüminyumun hayatın her alanına girmesi, çevreci olması ve kullanımına olan talebin artması ile öneminin daha da iyi anlaşıldığını belirten Yeşilova Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali ihsan Yeşilova, Bu nedenrle bizde, yeni yatırıma yöneldik. Hasanağa Sanayi Bölgesi`nde 60 bin metrekare alan üzerine ilk etapta 30 bin metrekare kapalı alanda kurulacak yeni fabrikamız, en son teknoloji ile donatılacak. Tesisin teknolojisi İtalyan Danieli ve Cometal firmaları tarafından gerçekleştirilecek. Bu konudaki anlaşmayı sonuçlandırmış bulunmaktayız. Yaklaşık 15 milyon dolara mal olacak yeni fabrikamız bir yıl içinde faaliyete geçmiş olacaktır dedi.


Alüminyum profil konusunda en son teknoloji ile üretim yapacak olan Cansan A.Ş.`nin yeni tesisi, 2400 m/ton gücünde ve 700 ton/ay kapasite ile çalışacak. Mevcut iki ekstrüzyon hattını da yeni fabrikaya taşıyacak olan Cansan, üç ekstrüzyon hattı ile üretim yapacak. Yeni fabrika yatırımlarının ülke ekonomisine, ihracata ve Buras`da sağlayacağı istihdama büyük katkı getireceğini vurgulayan Ali ihsan Yeşilova, Tesis hizmete girdiğinde karşılanamayan yurt dışı talepleri yerine getirilecek ve iç piyasaya daha geniş ve daha kaliteli ürün gamı ile hizmet verilecektir. Dünyada kullanılan en son teknolojinin uygulanacağı ve yeni fabrikamızda, 240 mm. kesit çapında profil üretebilecektir. Cansan`ın şu anki mevcut kapasiteyle birlikte toplam aylık üretim kapasitemiz 1000 ton/aya ulaşacaktır. Yeni yatırımda, kullanılan teknolojiden dolayı yüksek verimlilik ve sıfır hata elde edilmiş olacak diye konuştu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Girişim Haberleri