Çalışanlarına ‘BES’ yapanlar artıyor

Danışmanlık şirketi Towers Watson’ın yaptığı araştırmaya göre...

Bigpara Haber

Danışmanlık şirketi Towers Watson’ın yaptığı araştırmaya göre, iş dünyasındaki yan hak uygulamalarının çeşitliliği yakın zamanda ciddi oranda artış gösterecek.

Watson Türkiye Genel Müdürü Süha Alıcı, yaptıkları çalışmaların sigorta sektöründe önemli bir potansiyele işaret ettiğini belirterek şunları söyledi:

KOBİ HABERLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

“Yan haklar politikalarında farklılık yaratmak isteyen şirketler işveren katkılı emeklilik planlarını çalışanlarına sunmaya başladı. 400 firma üzerinde yürüttüğümüz çalışmaların ortaya koyduğu üzere, 2009 yılında çalışanlarına işveren katkılı emeklilik planı sunan şirketlerin oranı yüzde 29 seviyesindeydi. Devlet katkılı bireysel emeklilik uygulamalarının da hayata geçtiği 2013 yılında bu oran son 4 yıl içerisindeki yükseliş paralelinde yüzde 40’a çıkmış bulunuyor.”

Alıcı, “Bu artışın belirleyicisi olan faktörler arasında sosyal güvenlik tarafından sunulan emeklilik yardımlarının yeterli seviyede olmaması, çalışanların geleceğe yönelik kaygıları, BES’in (Bireysel Emeklilik Sistemi) beraberinde getirdiği birikim fırsatları ve bu birikimlerin işveren ve devlet tarafından desteklenmesi sayılabilir” dedi.

Diğer Genel Haberleri