Çalışanların gözü Erdoğan`da

Ekonomi yönetimi, Başbakanlık`a göndermek üzere, memurun taleplerini içeren 9 maddelik kanun tasarısına son şeklini verdi

Bigpara Haber

Ekonomi yönetimi, Başbakanlık`a göndermek üzere, memurun taleplerini içeren 9 maddelik kanun tasarısına son şeklini verdi. Şimdi 2.6 milyon kamu çalışanının gözü Başbakan Erdoğan`da...


Kamu Personeli Danışma Kurulu`nda (KPDK) ele alınan kamu çalışanlarının sorunları, önceki gün Çalışma Bakanı Faruk Çelik`in üst düzey bürokratlarla düzenlediği toplantıda masaya yatırıldı.

Takvim Gazetesi`nin haberine göre; toplantıda, sendikaların KPDK`da sunduğu 32 maddelik talepler ele alındı. Daha önce üzerinde anlaşılan 11 maddenin 9`u hakkında hazırlanan kanun tasarısına son şekli verildi.

Çelik, daha sonra bu çalışmaları dün yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu`nda diğer bakanlarla da paylaştı. 2.6 milyon kamu çalışanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a sunulacak tasarının yasalaşmasını bekliyor.

SON 19 YILLIK ENFLASYON RAKAMLARI İÇİN TIKLAYIN...

ÇALIŞMA HIZLANDI

Memur-Sen Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Çarşamba günü müsteşarlar düzeyinde yapılan toplantıda, memurun taleplerinin bir kez daha konuşulduğunu söyledi. Anlaşılan 9 madde için hazırlanan kanun tasarısı üzerinde son rütuşların yapıldığını belirten Tonbul, Şimdi tasarı Başbakan`a sunulacak. Nihai kararı Başbakan`ın vereceği çalışmanın son şeklini sabırsızlıkla bekliyoruz dedi.

Tonbul, Fazla çalışmaya ilişkin Başbakanlık genelgesi yayınlandı. 4B`li ve 4C`li hamile personele gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi konusunda da genelgenin çıkmasını istiyoruz diye konuştu.

Tonbul şöyle devam etti: Bizim özellikle üzerinde durduğumuz üniversiteli işçilerin memur olması, akademisyenlere zam verilmesi, 4C`lilerin kadroya alınması ile memura 1 derece verilmesi konuları da toplantıda konuşuldu. Konuşulan konuların tamamının bir paket halinde Başbakan`a sunulacağı öğrenildi.

TALEPLER MASADA

Üniversiteli işçiler statü değişikliği ile memurluk istiyor. Akademisyenler maaş artışı bekliyor. 4C`liler kadroya geçmek istiyor. 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlar 1 derece talep ediyor. Polis ve öğretmenler başta olmak üzere şube müdürleri ve daire başkanları ek gösterge artışı bekliyor. Sertifikası olan 7 bin iş ve meslek danışmanı atama bekliyor.

KANUN TASARISI HAZIR KANUN TASARISI HAZIR

1-) Disiplin cezalarının affı.

2-) Adaylıkta uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi.

3-) Özelleştirme nedeni ile araştırmacı olarak atanan müdür, genel müdür yardımcısı, genel müdürün talep etmesi halinde kariyerlerine uygun mühendis, mimar, avukat gibi kadrolara atanması.

4-) Sümer Holding`de çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortası kesilmemesi.

5-) İş ve meslek danışmanlarının ek ödemelerinin artırılması.

6-) Nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması.

7-) Tapu kadastro çalışanlarının sorumluluğunun yeniden düzenlenmesi.

8-) İş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi.

9-) Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sırınının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması.

BAKAN ÇELİK: İNŞALLAH HAYIRLI OLUR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantı sonrasında Twetter hesabından 2 mesaj gönderdi: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kamu çalışanları ve çalışma hayatındaki sorunları içeren tasarı taslağıyla ilgili, seçim sonrasına bırakılan nihai toplantıyı yaptık. Müsteşarlar düzeyindeki toplantı verimli geçti. Nihai durum sayın Başbakanımız`a arz edilecek ve TBMM`ye gönderilecek. Hayırlı olur inşallah.

Diğer Politika Haberleri