Çağlayan: Başbakan benden liberal

Bigpara Haber
Ankara odaları erken seçim kararı alındığında, iki başkanını da siyasete gönderdi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün DP`den, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan ise AKP`den siyasete girdi. Ancak özellikle ANAP - DYP birleşmesi sürecindeki sıkıntılar yüzünden ATO Başkanı Sinan Aygün, siyasetten erken vazgeçerek odaya döndü. ASO Başkanı Çağlayan ise şimdilik siyaset yolunda gözüküyor. İstanbul`da ekonomi basını ile bir araya gelen Çağlayan, siyasete girip `binpişman` olan işadamlarının aksine, heyecanlı ve mutlu bir portre çiziyor.
Seçilmezse bile ASO`ya tekrar dönmeyeceğini ifade eden Çağlayan, seçim sürecinde kendisine yardım etmeleri için şoförü ve birkaç elemanını da odadan ücretsiz izne çıkardığını anlatıyor.
Zafer Çağlayan`a başbakan aslında iki yıl önce AKP`ye katılma teklifi götürmüş. Erdoğan`ın evinde gerçekleşen bu görüşmede Çağlayan teşekkür etmiş. CHP`den de teklif geldiğinin hatırlatılması üzerine şöyle diyor:
Ekonomik lisan konusunda Sayın Başbakan ile aramızda sorun yok. Hatta bazı konularda benden liberal. CHP`de siyaset yapmak için tercümana ihtiyacım olacaktı.

Bakanlık pazarlığı yapmadım

Bakan Coşkun`un aday gösterilmemesinin Başbakan`ın takdiri olduğunu belirten Çağlayan, şöyle dedi:
Ali Abi`yi 20 yıldır tanıyorum. Bende manevi bir yeri var. ESK`da kalp krizi geçirdim. Gözümü açtım onu gördüm. İki çakmak göz ağlıyordu, ameliyattan sonra da yine ilk onu gördüm. Beni üzen benim için Ali Coşkun`u listeye almadıkları iddiası. Ben bakanlık pazarlığı yapmadım.

Diğer Genel Haberleri