Büyüme beklentisini aşağı çekti

Tahminler, hayal kırıklığı yaratan veriler ışığında aşağı yönlü revize edildi.

Bigpara Haber

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından bugün açıklanan  Ekonomik Görünüm raporunda, global GSYH artışının 2016 yılında 2015 yılından yüksek olmayacağı, son beş yılın en düşük düzeyini sürdüreceği bildirildi.

Bir çok gelişmekte olan ülkede büyümenin yavaşlayacağı, gelişmiş ülkelerde ılımlı bir toparlanma görüleceği ve düşük fiyatların emtia  ihracatçılarını olumsuz etkilediği belirtilen raporda ticaret ve yatırımların zayıf seyrini sürdürdüğü vurgulandı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Rapor şöyle devam ediyor:

Haberin Devamı

"Finansal istikrar riskleri kaydadeğer büyüklükte. Finansal piyasalar, hisse fiyatlarındaki düşüş ve yüksek piyasa volatilitesi nedeniyle büyüme beklentilerini global olarak yeniden değerlendiriyor. Bazı gelişmekte olan piyasalar hızlı kur hareketlerine ve yüksek iç borç etkileri karşısında kısmen kırılgan.

Talebi güçlendirmeye yönelik ortak bir politika yanıtına ihtiyaç var. Para politikası tek başına çalışmıyor. Bir çok büyük ekonomide daralmacı maliye  politikası uygulanıyor. Yapısal reform ivmesi yavaşladı. Politikanın tüm kumandası sürdürülebilir ve güçlü büyüme yaratmaya doğru daha aktif şekilde yönlendirilmeli. Yöntem, özellikle yapısal reform ihtiyacı göz önüne alındığında ülkelere göre değişiyor.

Diğer Ekonomi Haberleri