Büyükhanlılar’ın Opus’unu Citigroup satın aldı

Bigpara Haber
Turizm ve inşaat sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Ankaralı Büyükhanlı Ailesi’nin şirketi Opus Menkul Değerleri, Citigoup satın aldı. Birkaç hafta içinde tamamlanması beklenen Citi’nin Opus’la anlaşması ile ilgili Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayı gerekiyor.

SEKTÖR 5 YILDA 7 KAT BÜYÜDÜ:
Citibank A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Steve Bideshi, bu işlemi gerçekleştirmiş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, şu açıklamayı yaptı: Türkiye pazarında artan yatırımcı tabanının isteklerini karşılayacak lider bir menkul kıymetler şirketi oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin menkul kıymetler piyasa değeri son 5 yılda 7 kat büyüdü ve piyasaların derinliğinin arttı. Citi, bu satın alma işlemi ile kendisini yerel menkul kıymetler piyasasında en hızlı şekilde konumlandırabilecek.

BÖLGENİN MENKUL KIYMET MERKEZİ: Citi Orta Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) Menkul Kıymetler Başkanı Nick Harwood ise, bu girişimin, Citi’nin bölgedeki menkul kıymetler faaliyetlerini daha da genişletme açısından büyük bir önem taşıdığını söyleyerek, şu değerlendirmeyi yaptı: Bu işlem, Türkiye’nin bölgede önemli bir menkul kıymet merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini vurguluyor. Citi’nin Türkiye menkul kıymetler pazarında faaliyete geçmesi, bankanın uzun yıllardan beri gelişmekte olan pazarlara yaptığı yatırımların da altını çiziyor. Bu işlem, CEEMEA bölgesindeki faaliyetlerimizin tamamlayıcısı niteliğinde.

Diğer Genel Haberleri