`Büyük bankalar dağıtılabilir`

ABD ve İngiltere`deki regülatörler, en büyük küresel bankaların artık dağıtılabileceğini söylüyor

Bigpara Haber

ABD ve İngiltere`deki regülatörler, en büyük küresel bankaların artık dağıtılabileceğini söylüyor.

İngiltere ve ABD`deki bankacılık regülatörlerine göre, Amerikan hükümeti, bugün en büyük küresel bankalarından biri bile iflas etse, o bankayı dağıtabilir.

ABD`nin TMSF`si Federal Mevduat Sigortaları Kurumu`nun (FDIC) karmaşık şirketleri parçalarına ayırma planlamasından sorumlu yetkililerinden Art Murton ve İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Paul Tucker, ABD`nin gerekli olması hâlinde zorlu dahi olsa büyük bir bankaya el koyma ve likitleştirme planının işleyeceğini savundu.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Washington`daki Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) toplantısında konuşan Tucker, Amerikalı yetkililerin bugün artık böyle bir planı uygulayabileceğini söyleyerek, Biz bu sorunu gidermezsek, finansal sistem ayakta kalamaz dedi.

FDIC`nin hâlen sınır ötesi sorunlara ilişkin çalışmalarının devam ettiğini belirten Murton ise, Hazırlıklıyız diyerek, geri kalan çalışmaların da tamamlanmasıyla, 1 yıl sonra çok daha hazır olacaklarını söyledi.

ABD`de 2010`da geçen Dodd-Frank Yasası, regülatörlerin, bir şirketin finansal sisteme ciddi tehdit arz etmeden iflas durumunu atlatamayacağını düşünmesi durumunda FDIC`ye o şirkete el koyma ve dağıtma yetkisi verdi. Ancak bu yetki henüz test edilmedi ve regülatörler hâlen bankalara bu planın nasıl işleyeceğini anlatmaya devam ediyor.

Diğer Piyasa Haberleri