Bütün Risk Benim

Bigpara Haber
Yunanistan Dışişleri Bakanı Papandreu, Türkiye`nin AB yolunda ilerleyeceğine tüm kalbiyle inandığını, Ankara`nın AB`yle olan yakınlaşmasında bütün riskleri üzerine aldığını açıkladı.


Türkiye`ye Avrupa Birliği yolunda tam destek verdiğini söyleyen Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Türkiye`nin AB ilişkilerini geliştirmesi için izlediği siyasetin sorumluluğunu da üstlendiğini söyledi. Eleftherotypia gazetesine konuşan Papandreu, gazetenin Türkiye`nin Yunanistan`a yönelik hiç bir jestte bulunmadığı türündeki eleştirilerini şöyle cevaplandırdı: Biz, Yunanistan`da Türkiye`nin iç yapısını çok az tanıyoruz. Türkiye`nin iç yapısındaki birbirine karşıt olan çelişkili güçlerin olduğunu yeni yeni farkediyoruz. Türkiye, bu zorluklarını aşıp AB`ye yaklaştıkça Türk-Yunan anlaşmazlıkları ve Kıbrıs sorununa da çözüm bulmak daha kolaylaşacaktır. Ben bütün kalbimle buna inanıyorum. Türkiye`nin AB ilişkilerinin sağlamlaştırmasından yanayım...


Gazete geçmişteki Türk-Yunan diyaloglarının hiçbir çözüm getirmediği konusunu ısrarla gündeme getirmek isterken, Yunanistan Dışişleri Bakanı ılımlı konuşmasını şöyle sürdürdü: Türkiye karşısında izlemekte olduğum yakınlaşma siyasetinden ben sorumluyum. Türkiye ya AB yolunda ilerler ya da ilerlemez. Ben ilerleyeceğine inanıyorum... Papandreu, Türkiye`nin AB yolunda ilerlemesini şahsi bir mesele yaptığını açıkladı ve ekledi: Türkiye başka yol seçerse, o zaman kriz dönemleri yeniden yaşanabilir. Türkiye`nin AB yolunda ilerlemesi için elimden geleni yapacağım. Dolayısıyla bu yoldaki bütün riski üzerime alıyorum. (SABAH)

Diğer Genel Haberleri