Bütçeye Dahil Edilmeyen 430 Trilyon

Bigpara Haber

-Sayıştay, Çeşitli Kuruluşların Bütçeye Dahil Etmedikleri 430 Trilyon Lirayla İlgili Tbmm Plan Ve Bütçe Komisyonu`Na Bir Yazı Gönderdi

ANKARA (A.A) -16.11.2000- Sayıştay, çeşitli kuruluşların 430 trilyon lirayı bütçede göstermediklerine ilişkin bir yazıyı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`na gönderdi. Başbakanlık ve bağlı kuruluşların bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşülmesi sırasında söz alan Komisyon Başkanı Metin Şahin, Sayıştay Başkanlığı`ndan kendilerine biruygunluk yazısı gönderildiğini söyledi.

Sayıştay`ın gönderdiği yazıda, 29 kuruluşun, 430 trilyon lira tutarındaki dış krediyi bütçede göstermedikleri ve Hazine Müsteşarlığı kayıtlarında bulunmadığı ifade edildi. Komisyonda bulunan Sayıştay temsilcisi, bu şekilde 30 yıldır bütçe dışı 116 milyar dolar harcandığını ve bu miktarın bütçede gösterilmediğini bildirdi, Bu tutarlar Meclis`in bilgisi dışında harcanmıştır. Hiçbir saymanlık hesabına geçmemiştir dedi.

Sayıştay temsilcisi, bu nedenle devletin toplam borcu ve bütçe giderleri konusundaki verilerin de sağlıklı olmadığını belirtti. Temsilci, bütçeleştirilemeyen borçların 430 trilyon lirayla sınırlı olmadığını, kendilerinin ancak bu miktarı belirleyebildiklerini söyledi. Verilen bilgiden sonra konuşan Komisyon Başkanı Şahin, Maliye Bakanlığı ile sözkonusu kuruluşlardan, bütçe dışı bu harcamaları bütçeleştirmelerini isteyeceklerini söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri