"Bütçe açığı 60 milyar TL olacak"

Maliye Bakanı Ağbal, "Kritik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi çalışılıyor, yıl sonu bütçe açığı 60 milyar TL olacak" dedi.

Bigpara Haber

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye ekonomisi için kritik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi çalışmalarının devam ettiğini; yıl sonu bütçe açığının ise 60 milyar TL olacağını söyledi. Ağbal bazı gazetelerde yer alan haberlere göre ayrıca kira vergilendirme sisteminde yüzde 25 olan götürü gider oranını yüzde 15'e düşürebileceklerini de belirtti.

Bir grup gazeteci ile sohbet toplantısı düzenleyen Ağbal, Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, "Reel sektörde özellikle de Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu kritik sektörlerde Türkiye'nin rekabetçiliğini artıracak daha fazla reel sektör yatırımını gelmesini sağlayacak şekilde kurumlar vergisi oranlarında indirim çalışması yapılabilir mi diye teknik düzeyde birtakım çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

"İndirim yapılabilir mi?" sorusuna ise Ağbal "Bence yapılabilir" yanıtını verdi.

Ağbal, Ağustos ayı başında Reuters ile söyleşisinde Gelir Vergisi Reformu kapsamında yüzde 20 olan kurumlar vergisinde, genel oranın yanı sıra bazı sektörlere yönelik özel indirim yapılıp yapılmayacağı konusunda çalıştıklarını söylemişti.

Hangi sektörlere indirim yapılabileceğine ilişkin bir soruya ise Ağbal yüksek teknoloji seviyesinde üretim yapan, ithal ikamesi sağlayan, yerli üretimin artırılmasına destek olan sektörleri desteklemek istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye da bizim için öncelik. Bir de stratejik sektörler var. Enerji, savunma- güvenlik, sağlık sektörü gibi. Arkadaşlar sektör sektör çalışıp etkisine bakıyor."

Haberin Devamı

Ağbal, bankacılık ve finans sektöründe ise indirim yapılmasının asla söz konusu olmayacağını söyledi.

Diğer Ekonomi Haberleri