Busiad`dan Kobi`lere Teşvik Ödülü

Bigpara Haber


BURSA (A.A) - 01.11.2000 - Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanvekili Ali İhsan Yeşilova, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Bursa Şubesi ile bu yıl 5`incisini düzenledikleri ``2000 yılı Bursa Kalite Ödülü`` sürecinin başladığını söyledi. Yeşilova, KalDer Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Altekin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, yoğun rekabetin yaşandığı dünya pazarlarında kalitenin ön plana çıktığını bildirdi. Daha önce sadece BUSİAD üyelerinin katılabildiği kalite ödülü çalışmasını, geçen yıldan itibaren Bursalı küçük ve orta büyüklükteki işletmelere açtıklarını hatırlatan Yeşilova, 4 Kasım`da yapılacak paylaşım toplantısına tüm firmaları davet etti.

KalDer Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Altekin de, kalitenin yaşamın her yönüne yayılması için KOBİ`leri teşvik etmeye çalıştıklarını kaydetti. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği`nin (TÜSİAD) dışında yerel bazda kalite ödülünü sadece BUSİAD`ın verdiğini anlatan Altekin, bunun memnuniyet verici bir çalışma olduğunu ifade etti. Öte yandan, Kalite Derneği`nin adının, geçen ay Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Kalite Derneği olarak değiştirildiği bildirildi.

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Bursa Kalite Ödülü süreci şöyle: ``4 Kasım`da paylaşım toplantısı, 17 Kasım`da son başvuru tarihi, 18-19 Kasım`da başvuran kuruluşların model eğitimi, 1 Ocak 2001`de başvuru raporunun teslimi, 5 Şubat`ta değerlendirmelerin tamamlanması, 12-16 Mart`ta saha ziyaretleri, 27 Mart`ta sonruçların değerlendirilmesi, Nisan ayında ödül alan kuruluşların duyurulması.``

Diğer Girişim Haberleri