Bush: Ekonomi yavaşlıyor

Bush dün düzenlediği basın toplantısında yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi yönünde uyarıda bulundu

Bigpara Haber
ABD`li mortgage mağdurlarının Kongre`den geçecek yasayı   bekledikleri bir dönemde ABD Başkanı George Bush dün düzenlediği basın toplantısında yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi yönünde uyarıda bulundu.

REFERANS GAZETESİ
 
ABD ekonomisinin yavaşlama süreci içinde olduğunu ancak resesyona doğru ilerlemediğini kaydeden Bush`un konuşması öncesinde gelen Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) ve işsizlik rakamları beklentilerin altında çıktı. İstihdam bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 23 Şubat`ta sona eren hafta işsiz sayısı 19 bin artarak 373 bin kişiye ulaştı. Yıllık GSYİH`daki artış yüzde 0,6 ile yüzde 0,7`lik beklentilerin altında geldi.

Yeni ev satışlarındaki azalmanın etkili olduğu yavaşlama 2007`nin dördüncü çeyreğinde ciddi şekilde hissedildi. Ticaret Bakanlığı`nın verilerine göre 2007 yılının tümünde ekonomi yüzde 2,2 büyüyerek 2002`den bu yanaki en yavaş yıllık büyüme oranına geriledi. Konuşmasında Şu an için yeni bir mali teşvik planı düşünmüyoruz diyen Bush Teşvik paketi planının çalışması için ona bir şans tanımalıyız şeklinde konuştu.
 
Ekonominin yavaşladığına şüphe yok diyen Bush, Bu yüzden 150 milyar dolarlık vergi teşviki planı ile hemen müdahale ettik dedi. Öte yandan çarşamba günü Kongre`ye yaptığı konuşma ile faiz indirimi maratonuna devam sinyali veren ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke`nin 18 Mart`taki toplantıda faizi yeniden indirebileceği belirtiliyor. FED`in, 18 Mart`ta, faiz oranlarını, yarım puan daha indirerek yüzde 3 seviyesine çekmesi bekleniyor.

Diğer Genel Haberleri