Bush Başkan Olursa Siyahlar Sokağa Dökülecek

Bigpara Haber
ABD`de insan hakları savunucusu, siyahi liderlerden rahip Jesse Jackson, başkanlığının açıklanmasını bekleyen Teksas Valisi George W. Bush`u, zehir zemberek sözlerle suçladı ve kendisini başkan olarak asla kabul etmeyeceklerini belirterek, ‘sokaklara döküleceğiz. Elimizden gelen herşeyi yapacağız ve Bush’u tanımayacağız` diye konuştu. ABD`nin önde gelen siyah liderlerden biri olan ve bir hareketiyle ülkenin siyahlarını harekete geçirebilecek etkinliğe sahip olan Jackson, Human Events dergisine yaptığı çarpıcı açıklamalarda, George Bush`un kardeşi Florida Valisi Jeb Bush`u da ağır biçimde suçladı.


YARGICIN OĞLU, BUSH`UN AVUKATI;

Jackson, Yüksek Mahkeme`nin son derece siyasileştiğini savunarak, kararını çoktan verdiğini, tüm yapılanların göstermelik olduğunu söyledi. Siyahi lider, yargıç Scalia`nın oğlunun, Bush`un avukatı olduğunu, yargıç Thomas`ın karısının da Bush kampanyası için işçi topladığını söyledi.


JEB, SİYAH OYLARI ÇALDI;

Jackson, Bush`un kardeşi Florida Valisi Jeb Bush`u da, Florida`da siyahi oyları çalmakla suçladı. Jackson, ‘‘Jeb, Florida eyaletinde siyah seçmeni sindirerek ve yıldırarak, oy verme haklarını ellerinden aldı ve insan hakları ihlalinde bulundu. Seçmen listelerinde adı bulunmayanların yüzde 80`i Afrika kökenli Amerikalı. Bunu belgelemek çok kolay`` dedi. (HÜRRİYET)


Diğer Genel Haberleri