Bürokratın eşi ikna olmadı

Bigpara Haber
Yeni ekonomik programa göre, Halk Bankası ve Ziraat Bankası çalışanları 2003 başı itibariyle memur statüsünden çıkarak, özel sözleşmeli personel olacak. Ama bu sanıldığı kadar kolay gerçekleşmiyor.


Çünkü personel, memur olmanın avantajlarını bırakmaya yanaşmıyor. Bu nedenle Kamu Bankaları Ortak Yönetimi, mesailerinin büyük kısmını personeli ikna etmek için harcıyor. Öyle ki geçtiğimiz hafta 180 Halk Bankası müfettişi ile tek tek görüşülerek, Siz bizim için değerlisiniz. Şu inattan vazgeçin denildi. Zira sözleşmeye imza atmayanlar, Devlet Personel Daire Başkanlığı`na bildiriliyor. Orası da memuru devletin eksik kadrosu olan birimine atıyor.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 35 bin personele sahip olan Ziraat Bankası`nda 12 bin kişi sözleşmeye imza atarken, 12 bine yakın personeli bulunan Halk Bankası`nda bu sayı 3 binli rakamları bile henüz yakalamamış durumda. Niyet mektubunda belirtilen 850 şube kapatılsa bile, sözleşme imzalayanlar bu rakamlar düzeyinde kalırsa bu sefer de kamu bankalarında yeni yılda personel açığı doğması söz konusu. İşte bütün sorun da burada...

Bu iki banka personeli arasında kulaktan kulağa bir isim dolaşıyor ve O bile imza atmamış. Ben niye atayım deniyor.

Adı geçen görevli, Suzan Gelberi. Soyadı tanıdık gelmiş olmalı. Kendisi, şu anda personeli ikna etmeye uğraşan, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Gelberi`nin eşi. Gelberi, Hazine Kamu Finansmanı Müdürü iken borç yönetimi genel müdürlüğü önerisi niyet mektubundan çıkarıldığı için istifa etmiş, ardında bu ay başında kamu bankaları yönetimine getirilmişti.

Hemen belirtelim, Ziraat Bankası Zirai Krediler Baş Mühendisi olan Suzan Gelberi, eşi bu göreve getirilmeden önce Sözleşmeli personel olmam diyerek kenara çekilmiş. Bunun üzerine ismi Devlet Personel Daire Başkanlığı`na bildirilmiş. Ataması yapılmadığı için de halen evde zorunlu izin yapıyor.

Diğer Genel Haberleri