Bugün gözler FED`te!

Dün başlayan toplantının kararları bugün açıklanacak

Bigpara Haber

Dün başlayana FED toplantısının kararı bu akşam açıklanacak. Merkez Bankalarında beklentilerin bozulması ile endekslerde satışlar etkili.


Hollande’ın ECB’nin açıklamalarının güven verici olduğunu ve ECB’nin söylediklerinin arakasında olduklarını açıklaması bu  en olarak İtalya Başbakanı Monti’nin yönelin sonundaki ışığın görüldüğünü açıklaması ile yaşanan iyimserlik uzun sürmedi. Almanya ESM’e bankacılık lisansı verilmesinin gerekli olmadığını açıklaması ve Bundesbank’tan ECB enflasyona odaklanmalı şeklinde yaptığı açıklamalar ile yeniden kafalar karıştır. Euro bölgesinde işsizlikte yeni rekorun gelmesi, İspanya’nın gerilimi ilse gün genelinde karışık seyir kapanışa doğru negatife döndü.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Güne Avrupa’nın etkisi ile negatif başlayan ABD endeksleri gün içinde dalgalanma sonrasında New York borsası günü düşüşle kapattı. Önceki kapanışa göre Dow Jones Sanayi Endeksi 64,33 puan ve yüzde 0,49 oranında azalarak 13.008,68 puana, Standard & Poor`s 500 Endeksi 5,98 puan ve yüzde 0,43 gerileyerek 1.379,32 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 6,32 puan ve yüzde 0,21 değer kaybederek 2.939,52 puana düştü. Yeni günde dün başlayan FED toplantısının sonuçları takip edilecek. Hafta başında FED’den bir hamle gelecek beklentisi yerini Eylül toplantısına bıraktı. Bu toplantıdan Eylül için yol planı çıkması beklentisi arttı.

Hafta ortasına gelindiğinde Asya’da Çin PMI rakamları gündemin önemli maddesi oldu. PMI rakamlarında 50.1 olurken HSBC PMI rakamı 49.3 ile son 5 ayın en yüksek seviyesine geldi. Wen Jiabao’nun Yılın ikinci yarısı itibariyle canlandırma paketinin daha sert gündeme gelebileceğini kaydetmesi ile Çin’de yükseliş yaşanıyor. Tokyo borsası yüzde 1`in üzerinde değer kaybetti. Seul ve Sidney hafif geriledi. Şanghay ise dünkü düşüşün ardından bu sabah yüzde 1e yakın artıda. Şanghay, kötü gelen sanayi üretimi verisine karşın artıda.

Avrupa borsalarının dünkü hareketi devam ettirmeleri ve yeni güne hafif düşüşle başlamaları bekleniyor. Piyasanın gözü bugün sona erecek FOMC toplantısında ve yarın yapılacak ECB Politika Kurulu toplantısında olmaya devam edecek. IG Markets, FTSE 100`ün 12, Dax`ın 12 ve Cac-40 10 puan düşüşle açılacağını tahmin ediyor.

Euro-dolar paritesi yarınki ECB toplantısı öncesi 1.23 düzeyine yakın işlem görüyor. Dolar Tl 1.7948 olurken euro TL 2.2077 seviyesinde.

Altında hafif yükseliş var, petrolde hafif düşüş etkili. Altın 1614 dolar düzeyinde. ABD ham petrolü 87.8 dolar, brent petrolü 104 dolar seviyelerinde.

ABD gündeminde bugün ADP özel sektör istihdam verileri, ISM imalat sanayi endeksi, ve Haziran ayı inşaat harcamaları açıklanacak. Fed kararı TSİ 21.15`te açıklanacak.

Bugün içeride ve Euro Bölgesi´nde Temmuz ayı imalat sanayi PMI endeksi verileri açıklanacak.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Diğer Genel Haberleri