Bu veri piyasalar üzerinde belirleyici olacak

Küresel piyasalarda sert dalgalanmalar devam ederken kur ve faizde benzer dalgalanmalar yaşanmaya devam ediyor. Bankacılar, ABD perakende satış verilerinin belirleyici olmasını bekliyor.

Bigpara Haber

TL'de hafta başından beri yaşanan her iki yönlü hareketin küresel gelişmeleri bir sonucu olduğuna da dikkat çeken bankacılar, TL'ye özgü bir nedenden dolayı farklı bir hareket yaşanmadığını belirtiyorlar.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Reuters'ın haberine göre; küresel piyasalar, merkez bankalarının politikalarında gittikçe daha gevşek davranmasına neden olan emtia ve hisse fiyatlarındaki düşüşlerden dolayı yıl başından bu yana çalkantılı bir seyir izliyor. Uzmanlar bu trendin zayıf ekonomik verilerle beraber devam edebileceğini belirtiyorlar.

Bu kapsamda bankacılar ABD'de bugün açıklanacak perakende satış verilerini bekliyorlar. Perakende satış verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinde tüketici güveninin ne durumda olduğunu göstermek adına önemli olacak. Veri TSİ ile 1530'da açıklanacak. TSİ 1700'da açıklanacak Michigan tüketici güven endeksi de izlenecek.

 

Diğer Piyasa Haberleri