Bu şirket bir ilçenin kaderini değiştirdi

Maden suları Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Hollanda`ya ihraç ediliyor

Bigpara Haber

Tokat`ın Niksar içlesine bağlı Akıncı köyünde 2010`dan beri faaliyet gösteren maden suyu tesisinin yönetim kurulu başkanı Durmuş Erdem, yaptığı açıklamada, sade maden suyuyla başladıkları üretimlerini artan talep nedeniyle çeşitlendirdiklerini söyledi.

Tokat`ın Niksar ilçesinde şişelenen maden suları Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Hollanda`ya ihraç ediliyor.

Meyve aromalı maden suyu üretimine de başladıklarını, buna paralel olarak ürün yelpazelerine bardak suyunu da eklediklerini belirten Erdem, maden suyuna yurt dışında ülkemize göre daha çok ilgi olduğu için ihracata yöneldiklerini belirtti.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Irak ve İran`la başladıkları ihracata İsrail, Filistin ve Hollanda`yla devam ettiklerini vurgulayan Erdem, “Bu ülkelere meyve aromalı maden suyu gönderiyoruz. Yılda ortalama 20 milyon liralık ihracat yapıyoruz. Birkaç büyük firmayla iş bağlantısı kurduk ve şu sıralar Suudi Arabistan`a da maden suyu göndereceğiz, anlaşmalarımızı yaptık” dedi.

Maden suyu üretimlerinin günlük 300 bin şişe olduğunu dile getiren Erdem, şöyle devam etti:

Doğal mineralli su şişeliyoruz. Maden suyu yüksek karbondioksit basıncıyla yüzeye çıkıyor. Temel özelliği ise bol magnezyum ve kalsiyum mineralleri içermesi. İnsan vücudunda iskelet ve sinir sistemi için çok faydalı. Florür miktarı düşük olduğu için hem çocuk hem yaşlıların içmesi için elverişli. Yabancı ülkelerden iş anlaşması yaptığımız firmalar kaynaklarımızı gelip görüyorlar, bu tercih sebebi oluyor. Fiyatları da kendi ülkelerine göre daha uygun olduğu için ürünlerimiz cazip geliyor.”

Gelecekte doğal mineralli su için pet hattı kurmayı hedeflediklerini belirten Erdem, “Özellikle Suudi Arabistan pet şişede maden suyu istiyor. Meyve aromalı maden suyunun yanında yörenin ismiyle gazoz üretmeyi de hedefliyoruz” diye konuştu.

Yatırımcıları Niksar`a davet etti

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise Türkiye`deki kapalı su piyasasında ilk fabrikalardan birinin 1963`te ilçelerinde kurulduğunu belirterek, belediyeye ait bu tesiste yakında yeni bir markayı daha piyasaya sunacaklarını söyledi.

Niksar`ın hem içme suyu hem maden suyu üretiminde önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Yadigar, “Bizim tesislerimizde günde 120 bin litre su şişelenip piyasaya sunuluyor. İlçemize üçüncü bir su fabrikası kurulması için fizibilite çalışmaları var. Yatırımcıları Niksar`a davet ediyoruz ifadelerini kullandı.

Diğer Şirket-Haberleri Haberleri