Bu meslek sahipleri işsiz kalmıyor

Türkiye'de en fazla bu meslekler aranıyor...

Bigpara Haber



Türkiye'de en fazla talep gören meslekler belli oldu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, bu yılın en çok aranan mesleklerini açıkladı.

İHTİYAÇ KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yazıcı, çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 farklı meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek, Her 5 işverenden birinin açık işi var dedi.

2014 yılının ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasası verilerinin derlendiği araştırmaya göre, işverenlerin aradığı nitelikte eleman bulamadığını dile getiren Yazıcı, eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekleri söyle sıraladı...

Kaynak: CNNTÜRK





Makineci (Tekstil)





Satış danışmanı





Beden işçisi





Garson





Kaynakçı





Şoför





Mobilyacı





Güvenlik görevlisi





Temizlik görevlisi





Muhasebeci





Yazıcı, Türkiye genelinde 2 bin 94 meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek, Her 5 işverenden birinin açık işi var. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 29'unun, insan sağlığı ve sosyal hizmetler sektöründeki işyerlerinin yüzde 28'inin, konaklama ve yiyecek faaliyetleri sektöründeki işyerlerinin ise yüzde 27'sinin açık işi bulunuyor dedi.





Eleman temininde güçlük çektiğini belirten işverenlerin buna sebep olarak ilgili meslekte aradığı düzeyde niteliğe ve beceriye sahip eleman bulunamamasını gösterdiğine dikkat çeken Yazıcı, Biz İŞKUR olarak bu mesleklerde eleman bulamayan tüm işverenlerimizi kurumumuza bekliyoruz. Gerek mesleki eğitim kurslarımız gerekse de işbaşı eğitim programlarımızla bu açığı kapatmaya hazırız diye konuştu. 

Diğer Ekonomi Haberleri